Uppskjutet till 9/10 Cirkus: Nesa i jorda

Lör 09 Okt, 13:00 - 14:00

Kulturhuset/ Stora scenen

På grund av rådande smittspridningsläge har vi svårt att planera för arrangemang i februari och skjuter därför upp detta arrangemanget till hösten. Biljetter släpps senare. I samband med festivalen Cirkusmania ges denna finurliga föreställning om skogens hemligheter. Nyskriven musik blandas med akrobatik och konster i samklang med naturens många platser.

Visste du att svampen hjälper träden att prata? Svampen är nämligen skogens telefon. I Nesa i jorda (Näsan i jorden) funderar och berättar vi sagor från verkligheten. Två luftakrobater och en musiker klättrar, gräver, balanserar och planterar. Kan vi tillsammans bli lika starka som myrorna? Till fiolens drömmande och lekfulla toner utforskar akrobaterna höjden, jorden och vad som finns under jorden. Kanske hittar de begynnelsen på ett träd?

Presenteras under Stockholms cirkusfestival Cirkusmania!

Om Cirkusmania:

CirkusMania är en festival som i ett omfattande samarbete når ut brett med cirkus i Stockholmsregionen. Arrangörer anmäler föreställningar eller andra evenemang, som tillsammans utgör ett festivalprogram utspritt över länet.

I februari 2020 genomförde vi den andra upplagan av CirkusMania. 23 scener presenterade 28 föreställningar för olika åldrar och målgrupper i 11 kommuner runt om i regionen. Festivalen kom nära publiken och överraskade genom att visa vilken spännande, spretig och utvecklad konstform den samtida cirkusen är. Några scener presenterade cirkus för första gången, och festivalen i sin helhet fick en publikbeläggning på fantastiska 89 %.

Nästa CirkusMania äger rum 12–21 februari 2021 i hela regionen. I Kungsängen kan du uppleva cirkusföreställningen Nesa i jorda.

Längd: 30 min
Ålder:
5-13 år
Pris:
50 kr

Av och med: Karoline Aamås, Love Kjellsson och Mari Dahl Stoknes Musik: Love Kjellsson Producerad av: ENT och KompaniTO Med stöd av: Norsk Kulturråd, Svenska Kulturrådet, R.E.D.[NO], Subtopia[SE], Cirkus Xanti[NO] och Dans- och Cirkusistan[SE] Fotograf: Troels Rosenkrantz Fuglsang

Läs mer om Cirkusmania:

CirkusMania 2021 - CirkusMania

Läs mer om Cirkusgruppen ENT och se trailer:

NESA I JORDA – ENT (entmanagement.se)


Två av cirkusartisterna hänger tillsammans i en grön akrobatlina.

Foto: Troels Rosenkrantz Fuglsang

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona