Ungdomarnas KonstKlubb Workshop

Fri Entré

Mån 16 Aug, 10:00 - 15:00

Sugen på att skapa? Kom och delta i vår konstworkshop som hålls varje dag mellan den 16/8–20/8 vid Stjärnparken i Bro, för dig som är 9–12 år!
Tillsammans skapar vi i papier-maché, surrar skulpturer med tråd, fotograferar och målar.

UKK är en konstworkshop som startar vid Stjärnparken i Bro. Vi kommer skapa material, surra skulpturer med tråd, skapa i papier-maché, fotografera och måla. Vi testar och experimenterar oss fram till olika sorters konstnärliga tillfälliga gestaltningar på platsen, vi gestaltar något som kanske ännu inte finns, något som platsen behöver - något vi kan ta vidare in i framtiden. Medan vi gör detta dokumenterar och diskuterar vi.

Aktiviteterna utgår från en normkreativ konstpedagogik som främjar jämlikhet och inkludering.

Inga förkunskaper krävs!

Datum: Måndag till Fredag 16/8-20/8
Tid:
10:00-15:00
Plats: Utomhus - samling vid ingången till Stjärnparken i Bro
Ålder: 9-12 år
Arrangör: Samtidskonst i Bro, UB Konst

Frågor: ubkonst@gmail.com


Vad är Ungdomarnas konstklubb?

Ungdomarnas Konstklubb är en pilot för ett större konstklubbprojekt med stöd ifrån Konstfrämjandet Västmaland, UB Konst och Upplands-Bro kommun.
Projektets fokus centrerar kring att låta unga få skapa konst tillsammans, fritt och på deras egna villkor. Istället för att lägga vikten på resultatet är det snarare processen och själva skapandet som värderas inom Konstklubben. Ledare för projektet är konstnären Jenny Berntsson som bland annat är intiativtagare till Konstföreningen UB Konst. Jenny har tidigare jobbat mycket med barn och unga i sin verksamhet, framförallt i relation till platser och konstens roll i samhället. Mer om Jenny hittar du här!

Totalt kommer piloten att utföras i fyra olika vänprojekt på flera orter; Råby i Västerås, Norberg i Västmanland, Råslätt i Jönköping och sedan såklart även här i Bro. Du hittar mer om dessa vänprojekt här!

Utöver själva skapandet är även en stor del av UKK själva klubben, då denna blir en plats där de unga själva får testa på att sitta i en styrelse och forma sin egna verksamhet. De unga tilldelas alltså ansvar för de olika aktiviterna, där målet sedan är att de tillsammans med vuxna ska samverka för att genomföra, men på deras vilkor och intiativ.
"I verksamhetens interna organisation är idrottsrörelsen en förebild, med dess nära gemenskap mellan barn och engagerade vuxna. [...] I planerna ingår ett utbyte mellan de olika klubbarna, liksom matcher eller cuper, men som här ersätts av utställningar, biennaler, festivaler, videokvällar, etc." förklarar projektledare Jenny Berntsson.

.......................................................................................................................................................................................

låter ukk intressant?

Är du eller någon du känner intresserad av att delta i UKKs verksamhet?
Tveka då inte till att skicka en intresseanmälan till Ungdomarnas Konstklubb på ubkonst@gmail.com och ange ämnesraden "Intresseanmälan UKK" i ditt mejl.

Intresseanmälan är inte bindande utan används endast av UKK för att kunna kontakta dig när projektet väl startar!

.......................................................................................................................................................................................

Bilder från UKK-projektet i Råby och Norberg