Teater: i samarbete med Anhörigföreningen

Mån 05 Okt, 18:00 - 19:30

Kulturhuset/ Stora scenen

Inte ens doften av fuktig asfalt skulle kunna få mig att känna något nu är titeln på teaterföreställningen. Den handlar om psykisk ohälsa och presenteras i samarbete med Anhörigföreningen i Upplands-Bro

"Inte ens doften av fuktig asfalt skulle kunna få mig att känna något nu" handlar om att vara anhörig till någon som är bipolär och är en föreställning baserad på egna tankar, erfarenheter och gamla dagboksanteckningar.

Anhörigföreningen i Upplands-Bro i samarbete med Upplands-Bro kommun vill med föreställningen spräcka tabut kring psykisk ohälsa och uppmärksamma på den anhörigproblematik som finns. Kulturen är i vår bemärkelse fri och på så sätt kan man använda den över alla gränser för att nå ut på ett sätt vi tror är svårt annars.

Lina - Min storasyster lever med bipolär sjukdom och jag är anhörig.

Annie - Min storebror lever med asbergers syndrom och bipolär sjukdom och jag är anhörig.

Det är inte lätt alla gånger och vi vet att det finns fler där ute som känner som oss men som kanske inte vågar prata om det. Vi tycker att vi måste prata om det. Inte bara när det gäller bipolaritet utan psykisk ohälsa i sin helhet. Vi hoppas att ni kommer se vår föreställning för att därefter prata om den och kanske prata om psykisk ohälsa.

Efter föreställningen följer fika med samtal med de medverkande och Anhörigföreningen där du i publiken får vara med i samtalet!

Föreställningslängd: ca 50 min

OBS! På grund av införande av nytt biljettsystem kommer vi att öppna bokningen till just denna föreställning under september. Håll utkik här då!

Platsbokning!

Om: Medverkande: Lina Persson, Annie Nilsson Manus: Lina Persson, Annie Nilsson och Susanna Petersdotter Piano: Viktor Stener Ljud & Ljus: Nils Natt Och Dag

En kvinna som har hoppat upp i en annan persons famn i ett kalt rum med endast en säng.

Foto: Tina Larsson