Teater: Höra hemma

Fritt inträde

Lör 21 Nov, 13:00 - 14:00

Kulturhuset/ Stora scenenBoka dina fribiljetter här

En föreställning om just det, att höra hemma och att hitta (ett) hem.

Med väldigt få ord men mycket rörelse och dans till nykomponerad musik av Ulf Eriksson får publiken följa karaktärerna när de försöker reda ut vad som är mitt och ditt och om det kan bli vårt?

Kan en mjuk och varm plats som känns hemma för en, kännas främmande och skrämmande för en annan? Om någon plötsligt kommer till min mjuka, varma plats, kan den då bli skrämmande och främmande för mig? När blir en plats min och med vilken rätt kan jag stänga någon ute från den platsen.

Höra hemma är en föreställning vars tema är det grundläggande mänskliga behovet av att ha någon plats att kalla sitt ”hem”. Varför är ditt hem inte mitt? Kan det bli mitt? Eller vårt?

Vi kan tillsammans komma fram till att något som kan upplevas som ”Mitt”, kanske blir än bättre om det får bli vårt. När det gemensamma är bättre än det individuella.

Ålder: 2- 5 år

Längd: 30 min

Läs mer om Kung och Drottning Teater

Medverkande Av: Kung och Drottning Teater Regi: Daniel Goldmann På scen: Paula Helander Per Wernolf Scenografi & Kostym: Lina Serning Musik: Uffe Eriksson Ljus: Lenah Bergstedt Illustration: Sara Ulvenstrand

Två personer i ett ruffigt hem

Foto: Daniel Milton