Teater: Flodhästen och andra hästar

50 kr

Lör 17 Sep, 13:00 - 13:30

En lekfull familjeföreställning om allas lika värde och vikten att få vara sig själv!

Åh vad livet är härligt tycker Flodhästen. Hon njuter av sin lugna, lata tillvaro vid strandkanten. Trots att hon är gammal rör hon sig elegant i vattnet och flyter som en kork. Hästen lever livet. Dansar, hoppar och rör sig snabbt som vinden. Hon är ung och vild med vajande man och ståtlig svans. En dag möts de båda på stranden och hela tillvaron vänds upp och ner. De, som varit så nöjda med sig själva och sitt sätt att leva, blir plötsligt osäkra på om de verkligen vet hur en ska se ut och bete sig när en är en häst?!

Flodhästen och andra hästar handlar om allas lika värde och att alla har rätt att vara sig själva. Den vill belysa att det inte finns någon som är lika bra på att vara jag som jag. Humor och dråpligheter varvas med spänning och viss dramatik. Inte minst när den inte särskilt simkunnige hästen behöver den andres hjälp för att klara livhanken…

I centrum står barnkonventionens perspektiv kring lika värde. Att vi människor är olika, men också lika. Att ett liv varken är mer eller mindre än ett liv, och att det inte går att byta bort. Föreställningen vill bekräfta att detta inte alltid är så lätt att förstå, varken för oss människor eller för gamla lata flodhästar.

Längd: 30 min
Ålder: Familjeföreställning som passar 3-7 åringar och deras sällskap
Pris: 50 kr


”[...] handfast roande fabel om att acceptera sig själv och bejaka varandras olikheter”

– Karin Helander, Svenska Dagbladet

”Det här var första gången vi såg något som alla våra barn blev fångade av”
– Förskollärare, Stockholm

”Nu leker barnen flodhästar som simmar”
– Förskollärare, Stockholm

”Idag hade vi äran att få se Teater De Vill framföra Flodhästen och andra hästar hos oss på förskolan. Stort tack för alla skratt och funderingar.”
– Förskolepersonal, Årsta

En bild på en tjej med ridhjälm som snurrar runt ett band. En kvinna i bakgrunden som blunder.


Produktion: Teater Deville
Manus: Anneli Mäkelä Regi: Judit Benedek Scenografi/Kostymdesign: Ebba Forstenberg Ljuddesign: Fredrik Söderberg Producent: Magnus Byström Marknadsföring: Malin Tell Trailer: Malin Korkeasalo Animerad trailer och illustrationer: Camilla Lindén Foto: Bengt Wanselius

Läs mer om Teater Deville här!

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.
Upplands-Bro kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och varierar antalet deltagare på varje evenemang för att kunna hålla avstånd i lokalen. Du behöver inte visa upp något vaccinationsbevis till våra evenemang om inget annat anges i evenemangstexten.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona

Fler datum

  • |  Kultur Upplands-Bro , Kulturhuset/ Stora scenen