Teater: Bzzz - om bin och människor

Fritt inträde

Lör 03 Okt, 13:00 - 14:00

En lekfull och filosofisk föreställning av Pygméteatern. Obs! Ändrad plats till Ekhammarscenen p. g av vattenskada!

De var här långt innan oss - redan för 120 miljoner år sedan levde bina sitt märkliga liv här på jorden. De överlevde meteorsmällen som utrotade dinosaurierna, såg mammutarna dö ut och människors tidsåldrar komma och gå. De har sett antiken, Shakespears dramer och industrialiseringen födas. Och hela tiden har de idogt arbetat vidare med sitt sisyfosarbete - att pollinera blommor som sen kan bära frukt. Idag är Binas framtid hotad, men hoppet om räddning finns. Om det finns modiga människor som kan hjälpa till…

En lekfull och filosofisk föreställning för barn mellan 4 – 10 år. Med dockor och två skådespelare berättas här binas världshistoria och hur de interagerat med oss människor under lång tid. Det blir en finurlig upplevelse som kan förändra både människor och bins liv.

Ålder: Från 4 år

Pjäsens längd: ca 35 minuter

Obs! Plats ändrad till Ekhammarscenen p. g av vattenskada!

Vi har en stor vattenskada som orsakades av en avloppsläcka på vår Stora scen i Kulturhuset i Kungsängen. Renoveringsarbetet av scenen har dragit ut på tiden och vi måste därför flytta arrangemangen i oktober till andra spelplatser eftersom att renoveringen förmodligen inte kommer bli klar. Under varje arrangemang ser du information om just den spelplatsen och vi uppdaterar Kulturportalen löpande med aktuell information.

Ekhammarscenen ligger på Skolvägen 20 i Kungsängen. Hitta hit

Mer om Pygméteatern

Manus: Emma Broström Regi: Agneta Ehrensvärd Dockor: Sten Wallin Scenografi, Kostym: Karin Sundvall Musik: Niko Röhlcke På scen: David Mjönes Michael Koitzsch Förlag: Colombine

Ingen fikaförsäljning på Ekhammarscenen! Om du tar med eget får du gärna äta detta i foajén. Tänk då på att du inte får ta med produkter som innehåller ägg eller nötter, det finns allergiker som vistas dagligen i lokalen.

Bild på två dockor, en humla och en bi-drottning

Foto: Dragan Popovic