SAGOSTUND MED RIT- OCH PYSSELWORKSHOP

Lör 27 Nov, 13:00 - 14:30

Brohuset/ BiblioteketDrop-in

Vad gör en författare? Vad gör en illustratör? Och vem är papegojan Bobo? Det ska barn 4-7 år få veta när de träffar en riktig författare och en illustratör på samma gång!

Ta med barnen på ett händelserikt författarbesök med Anna Damberg som skrivit boken ”Bobo och olikheterna” och en ritworkshop med Karin Eriksson, illustratören till boken.

För barn 4-7 år. Barnen kommer att få veta vad författare och illustratörer gör och får lyssna på sagan om Bobo och olikheterna. Efter sagostunden blir det ritworkshop där barn får lära sig att rita olika djur eller kan färglägga bilder och pyssla.

Gratis och ingen anmälan!

Välkommen!

Kolla också in:
Sagornas rum - invigning

Omslaget till boken Bobo och olikheterna. En illustration föreställande en papegoja med keps på i mitten av bilden. Runt om finns andra djur: apa, gorilla, zebra, flodhäst och flamingo.

Boken ”Bobo och olikheterna” handlar om en papegojaunge Bobo som älskar att prata. Men en dag blir något lite konstigt. Orden hakar upp sig och vill inte riktigt komma ut som han vill, han kan knappt få fram sitt eget namn. Vad är det som händer? Kompisarna börjar härmas och det gör honom ledsen, han känner sig missförstådd. Så dyker den mäktiga Apkungen upp, och allt förändras. Vet han något som inte Bobo och de andra känner till?

Bobo och olikheterna är en varm berättelse om den stammande papegojan Bobo. Det är en bok som handlar om att få vara den man är och om hur vi genom kunskap och nyfikenhet kan förstå varandras olikheter bättre.

 

Anna Damberg kommer ursprungligen från Solna. I dag bor hon i Kungsängen tillsammans med sin familj. Hon är utbildad förskollärare och lärare. I arbetet som pedagog hittar Anna mycket inspiration till sitt skrivande. Hon har tidigare utkommit med böckerna Barbro hittar hem (2018) och Barbro och tjuven (2020).

Anna Dambergsböcker i bibliotekskatalogen.Karin Eriksson kommer från Kalmar. Numera bor hon i ett grönt hus, tillsammans med sin familj, i Rönninge, söder om Stockholm. Hon arbetar som frilansande illustratör. De flesta av hennes uppdrag har haft anknytning till barn och ”Bobo och olikheterna” är hennes trettonde utgivna bok. Karin gör också porträtt, loggor och målar tavlor och har haft många spännande samarbeten.