Panelsamtal om offentlig konst och demokrati

Fri entré

Sön 21 Mar, 15:15 - 16:15

Nya sporthallen i KungsängenBoka dina fribiljetter här

I samband med invigning av konstverket Ping Pong håller vi ett panelsamtal modererat av Li Pamp. Du som publik kommer ges möjlighet att ställa frågor och göra din åsikt hörd om ämnet. Medverkar gör även konstnären Peter Johansson, politiker, representanter från Kultur-Upplands-Bro och Rebecka Walan som är intendent på Stockholms läns museum.

Under en timmes tid i samband med invigningen av Pingpong ges du möjlighet att medverka och lyssna på ett panelsamtal om offentlig konst. Vi diskuterar frågor som; Vad är offentlig konst? Vad skall och kan det vara? Demokratiaspekten diskuteras- Vem har rätt att bestämma över konsten i min närmiljö? I panelsamtalet medverkar personal från Kultur-Upplands-Bro som har varit med i beslutsprocessen för att välja konstverket och arbetat med Upplands-Bros rutiner för den så kallade Enprocentsregeln. Enprocentregeln innebär att minst en procent av budgeten vid ny-, om- och tillbyggnationer av fastigheter, infrastruktur och offentliga miljöer ska investeras i byggnadsanknuten konstnärlig gestaltning. Li Pamp som är konsthistoriker, antikexpert samt en känd radio- och teveprofil, just nu aktuell med Bytt är bytt i TV4, kommer att moderera samtalet. Under panelsamtalet kommer du i publiken ges möjlighet att ställa frågor och framföra din åsikt.

Kl. 15.15-16.15

Samtalet livesänds och länk kommer upp här kort innan evenemanget äger rum. Notera att det endast går att se paneldebatten under pågående event, ej i efterhand.

Mer om Li Pamp

Li rör sig ledigt inom ämnen som design, konst, arkitektur, konsumtion, kulturpolitik, bostadsfrågor, stadsplanering, konst, näringsliv, historia och utbildning, och hyser en särskilt stor kärlek för tvärvetenskapliga sammanhang som medicin och konst, ekonomi och konst, hållbarhet och produktion.

Li Pamp blev känd för den breda publiken när hon gjorde sin TV-debut i ”Antikdeckarna” för TV4. Det verkligt stora mediagenombrottet kom några år därefter när hon gick över till SVT. Sedan 2011 har hon programlett ”Antikmagasinet” för Kunskapskanalen. Bland andra tv-produktioner hon medverkat i märks ”GoKväll”, ”Nordiska Rum” och folkkära ”Antikrundan”.

Li Pamp studerade konsthistoria på Lunds universitet och arbetade därefter under många år i antikvitetsbranschen bl.a. som intendent och senare som programchef hos Stockholms Auktionsverk.


En dag i den offentliga konstens tecken - Fler aktiviteter i samband med invigningen av Ping Pong:

Obs! Gratis, men det är platsbokning och begränsat antal platser. Klicka på länkarna nedan så tas du vidare till evenemangssidor där du kan läsa mer om de olika aktiviteterna och boka biljetter. Boka biljett till varje enskild aktivitet.

Kl. 13.00. Grupp 1 och Kl. 14.15. Grupp 2: Guidade konstvandringar i Kungsängens offentliga konstmiljö (15 pers i 45 min, utgår från Kulturhuset i Kungsängen). Guidningen sker av Rebecka Walan, initiativtagare till appen Upptäck konsten från Stockholms läns museum.

Kl. 13.45. Musik och belysning på plats vid Pingpong. Vi bjuder på fika. Ni som gjort vandringen kan vänta där. Det bjuds på musik.

Kl. 15:00. Invigningsceremoni av Pingpong möt konstnären Peter Johansson och fler bakom projektet vid nya sporthallen.

Kl. 16.15. Slut

En bild på konstnären Peter Johansson

Konstnären Peter Johansson.
Foto: Per Johnsson

Fler datum

  • |  Kultur Upplands-Bro, Nya sporthallen i Kungsängen