NYTT DATUM! FUNKISFESTIVAL DELTÄVLING 2022

Dags att tagga till, för den 1 april händer det, Upplands-Bro kommuns deltävling i Funkisfestivalen 2022! Tävlingen kommer både genomföras på plats med publik samt digitalt via en live-sändning för den som inte har möjlighet att delta. Så om du vill ha en plats i publiken, tveka då inte på att boka din biljett redan idag!

14 fantastiska artister kommer att ge sitt allt i Sveriges största musiktävling för funktionsnedsatta, Funkisfestivalen!
Artisterna bjuder på allt från dansbandsgung av Arvingarna till kärleksballader av Céline Dion, missa inte att rösta på just din favorit bland guldkornen!

I deltävlingen röstas Upplands-Bro kommuns bidrag till Stockholms deltävling i Funkisfestivalen, därefter följer den slutgiltiga Riksfinalen!
Vill du veta med om Funkisfestivalen och Funkis i Upplands-Bro? Klicka då här!

Live-sändningen kommer att sändas via kommunens youtube-kanal som du hittar här!
Sändningen kommer att starta 18:00, håll utskick på Kultur Upplands-Bros facebook-sida och instagram för mer kommande information!

På plats!

Utöver själva Funkisfestivalen kommer även konsthantverk från deltagare i tävlingen att ställas ut och visas upp i live-sändningen!
Pausunderhållningen kommer danselever från Kulturskolan Upplands-Bro att stå för, de kommer även att vara bakgrundsdansare under vissa av deltagarna.

Dettutom kommer Café Nyfiket att vara på plats och sälja fika, snacks och dryck under hela evenemanget!

Röstningen

För att rösta på din favorit under kvällen så går du in på www.menti.com och skriver in koden 4134 6529. Efter du skrivit in koden väljer du vilken deltagare du vill rösta på och skickar in din röst!

OBS! Du kan endast rösta på valfri tävlande en gång, så tänk efter noga vem du vill lägga din röst på!

Deltagare funkisfestivalen 2022

Bidrag 1
Mikael B med "Coppacabanana" av Sean Banan

En bild på deltagare Mikael framför Funkisfestivalens logga


Bidrag 2
Natasha med "Into the Unknown" från Disney-filmen Frozen 2

En bild på deltagare Natasha framför Funkisfestivalens logga


Bidrag 3
Derun med "Everybody" av Backstreet Boys

En bild på deltagare Derun framför Funkisfestivalens logga


Bidrag 4
Matilda med "My heart will go on" av Céline Dion

En bild på deltagare Matilda framför Funkisfestivalens logga


Bidrag 5
Daniel Oden med "Två mörka ögon" av Sven-Ingvars

En bild på deltagare Daniel framför Funkisfestivalens logga


Bidrag 6
Albin med "Idiot" av Noll Disciplin

En bild på deltagare Albin framför Funkisfestivalens logga


Bidrag 7
Fatima med "Fallen Angel" av Tix

En bild på deltagare Fatima framför Funkisfestivalens logga


Bidrag 8
Gustav med "Helt galen i dig" av Tomas Ledin

En bild på deltagare Gustav framför Funkisfestivalens logga


Bidrag 9
Mattias med "Hon är min" av Danny Sausedo

En bild på deltagare Mattias framför Funkisfestivalens logga


Bidrag 10
Robin med "En säng av rosor" av Darin

En bild på deltagare Robin framför Funkisfestivalens logga


Bidrag 11
Nicole med "Vi ska gå hand i hand" av Gunnar Wiklund

En bild på deltagare Nicole framför Funkisfestivalens logga


Bidrag 12
Mikael C med "Tänker inte alls gå hem" av Arvingarna

En bild på deltagare Mikael framför Funkisfestivalens logga


Bidrag 13
Linnea med "Story of my life" av One Direction

En bild på deltagare Linnea framför Funkisfestivalens logga


Bidrag 14
Robban med "Livets trädgård" av Vikingarna

En bild på deltagare Robban framför Funkisfestivalens logga

 

programledare och jury

En bild på programledarna Helena och Tomas framför Funkisfestivalens logga


Årets deltävling i Funkisfestivalen leds av inga andra än våra fantastiska programledare Helena Karlsson, producent för Funkisfestivalen Upplands-Bro, och Tomas Fogelholm, eller mer känd som Mr. Positive i Funkisfestivalen-sammanhang!

Nytt tillskott för i år är även en oberoende jury, som utöver tittarnas röster, kommer vara med och rösta fram årets vinnare av Funkisfestivalen Upplands-Bro!
I årets jury sitter:

Felicia Kamsvåg, tidigare deltagare Funkisfestivalen

Felicia är 27 år och bor i Sollentuna där hon jobbar på DV Satelliten, mest med musikaler. Förutom sitt inresse för musik och sång gillar Felicia också ridning, racerunning och att hänga med hennes bästa kompis Julia. Felicia har deltagit i Funkisfestivalen flera gånger och älskar att stå på scenen och få uppträda.

Mari-Ann Henriksson, musiklärare &
ansvarig Funkisverksamhet Botkyrka Kulturskolan

Mari-Ann jobbar som musiklärare i Botkyrka Kulturskola där hon bland annat undervisar i nyckelharpa och ansvarar för Kulturskolans Funkisverksamhet. Inom Kulturskolans Funkisverksamhet jobbar hon och henens kollegor med att skapa kurser som ska ge kommunens barn och unga möjlighet att hitta en fritidsaktivitet som passar, oavsett vilka förutsättningar man har.
Mari-Ann tycker att Funkisfestivalen är ett jättefint och viktigt exempel på att alla människor ska få möjlighet att få förverkliga sina drömmar och att alla är lika mycket värda oavsett förutsättningar. Därför är hon jätteglad att i år få vara en del av Funkisfestivalen i Upplands-Bro.

Musik har alltid varit en viktig del i Mari-Anns liv, hon gick själv i Kulturskolan när hon växte upp och lärde sig sjunga, spela piano, gitarr och tvärflöjt. I vuxen ålder har hon också lärt sig att spela nyckelharpa. Tillsammans med sin man och tre kompisar har Mari-Ann även ett folkmusikband.

Marianne Kraemer-Eriksson, fd. fritidskonsulent

Marianne har jobbat många år i Upplands- Bro på Kultur- och fritidskontoret, bland annat som fritidskonsulent. Hon är en riktig eldsjäl som brinner framförallt för scouterna i kommunen.
Marianne tycker att det ska bli riktigt spännande med Funkisfestivalen och jjämför det själv med TV4s program "Så Mycket Bättre", då funkismedlemmarna får ge sin version av låtar de tycker om, tolkar, framför och som de vill förmedla. Hon tycker också att det är otroligstort att våga och vilja stå på scen och ser fram emot musikens glädje som de tävlande kommer förmedla.

Felicia Rydin, utåtriktad administratör

Felicia jobbar för Upplands-Bro kommun med bland annat spridning av kulturevenemang och med kulturcheckarna kopplade till Kulturskolan. Felicia har även arbetat med Funkisgruppen sedan i höstas genom Funkisfestivalen, men också med funkisgruppens referensgrupp som tillsammans med inkluderingsgruppen i Upplands-Bro erbjuder specialkompetens till verksamheter inom frågor om fysisk och digital tillgänglighet.

John Marin, kommunikatör

John arbetar som kommunikatör på Upplands-Bro kommun med fokus på filmproduktion. Han är uppvuxen i en musikalisk familj med en bror som är riksspelman, men har själv valt bild, film och skrivande som uttrycksmedel. John inledde sitt yrkesliv som journalist och arbetade sedan som bild- och filmredaktör inom resebranschen i 20 år innan han kom till Upplands-Bro år 2020.

En bakgrund i regnbågens färger. 5 runda bilder med 4 kvinnor och en man i.

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.
Upplands-Bro kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och varierar antalet deltagare på varje evenemang för att kunna hålla avstånd i lokalen. Du behöver inte visa upp något vaccinationsbevis till våra evenemang om inget annat anges i evenemangstexten.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona