Musikteater: Vem ser Dim?

50 kr

Lör 25 Jan, 13:00 - 14:00

Kulturhuset/ Stora scenenKöp din biljett här

En pjäs om att vara väldigt liten...men ändå inte minst, från 2 ½ år Teater Pero inleder scenkonstsäsongen i kulturhuset.

I skogen där Dim bor finns det massor att upptäcka. Dim tittar uppåt, på barnen som leker, och missar just därför att det finns en liten, liten krumelur som också tittar uppåt. Uppåt på Dim

-Men visste du att allra längst där nere bor det en figur som heter Dim? Han är som du och jag, fast mycket mindre. Så liten att han undrar om han finns.

I skogen bor den pyttelilla figuren Dim som lever alldeles ensam bland kottar, blad och bär. Dims längtan efter att bli sedd är stor och därför är blicken ständigt riktad uppåt, mot de stora barnen som leker i skogen. Han är beredd att göra vadsomhelst för dem. Vad Dim inte märker är att det finns en krumelur som är ännu mindre, Lummer, som ständigt följer Dim i spåren – en som också vill bli sedd – sedd av Dim.

Maria Nilsson Thores älskade bok blir nu levande på scen. Det blir garanterat stor igenkänning för såväl stora som små!

Teater Pero och Peter Engkvist fortsätter att skapa fantastisk, internationell scenkonst för barn. Med succéer som bl.a. Gittan och gråvargarna, Astons stenar, Vit och Kan själv! i bagaget forsätter vi att med denna pjäs utforska de stora berättelserna för de allra minsta.

Längd: 30 min

Ålder: 2 ½ -6 år

Av Teater Pero Regi: Peter Engkvist Medverkande: Lise Edman och Ola Johansson Musik: Ola Johansson Scenografi & kostym: Lina Serning Ljus: Lenah Bergstedt Efter en bok av: Maria Nilsson Thore Fotograf: Jonas Jörneberg

...en finstämt finurlig och lekfull musiksaga... SvD

Om Teater Pero:

Teater Pero grundades 1983 och har sedan 1993 två scener på Sveavägen i Stockholm. Teater Pero arbetar med mim som grund, tillsammans med musik och dialog, och spelar för barn och unga över hela landet. Mottog 2018 Stockholms stads hederspris Kulturarbete för barn och unga samt nominerades till S:t Julianpriset. Flera av Teater Peros pjäser har även spelats i övriga Europa samt i Asien, Afrika, Nordamerika och Australien. Teater Peros verksamhet bedrivs med stöd från Stockholms kulturförvaltning, Region Stockholm och Statens Kulturråd.

De två karaktärerna i föreställningen med stora blåbär och musikinstrument

Foto: Jonas Jörneberg