Musik: Skräpitas

Fri Entré

Lör 26 Mar, 13:00 - 14:00

En del av kommunens Earth-hour program!

En kreativ och interaktiv föreställning med slagverkarna Diva och Liliana som spelar svängiga rytmer från Brasilien, Colombia, Argentina, Uruguay, Chile, Peru och Kuba. Tillsammans får barnen bygga egna instrumnt av återvunnet material och delta i musiken!

En banner om earth hour


Skräpitas följer en latinamerikansk slagverksduo som vill rädda världen!
Tillsammans med publiken sjunger de traditionella sånger samt gamla och nya lekramsor från Latinamerika och Sverige. Föreställningen har som syfte att göra oss medvetna om miljösituationen på ett roligt och lekfullt sätt genom att återanvända sopor. Barnen är delaktiga och bygger maracas av återvunnet material som de kommer att spela med under föreställningen. Barnen får också en grundläggande kunskap om vad som är tempo och puls i musiken, sjunga med i sånger både på svenska och spanska samt lära sig några spanska ord!

Diva Cruz från Colombia och Liliana Zavala från Argentina träffades i Sverige genom musiken. Båda är slagverkare, älskar att spela tillsammans och jobbar professionellt som musiker i olika band.

Längd: 30 minuters konsert, efter detta följer en 15 minuters workshop där du i publiken får delta.
Ålder: 3-9 år
Pris: Gratis platsbokning

Av: Skräpitas duo Foto: Fredrik Gille Medverkande; Slagverk, sång: Diva Cruz Slagverk, sång: Liliana Zavala
Presenteras i samarbete med Region Stockholm:
Musikaliska | Konserthuset vid Nybrokajen

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.
Upplands-Bro kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och varierar antalet deltagare på varje evenemang för att kunna hålla avstånd i lokalen. Du behöver inte visa upp något vaccinationsbevis till våra evenemang om inget annat anges i evenemangstexten.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona