Molnspaning med Naturskyddsföreningen

Fri entré

Fre 11 Sep, 10:00 - 12:00

Kulturhuset/ Stora scenenBoka dina fribiljetter här

Regnmoln, stackmoln, åskmoln, slöjmoln… Känner du till fler molntyper? På det här sensommartillfället med Öppna förskolan c/o Kulturhuset ger vi oss ut på molnspaning efter både kända och okända molnsorter. Öppna Förskolan gästar Kulturhuset i Kungsängen under hösten med olika aktiviteter. Barn 0-5 år med nära vuxen är välkomna. Alltid fri entré platsbokning.

Har du någonsin spanat upp mot himmeln och sett att det är olika typer av moln beroende på vilket väder det är den dagen? En som garanterat gjort det är Johan Näslund från Naturskyddsföreningen som är ansvarig för barnaktiviteter i Kungsängen. Den här fredagen hjälper han oss att leta efter olika molnsorter. Johan berättar om moln och väder och varför molnen ser ut som de gör. Våra molnspaningar sker i närheten av Kulturhuset i Kungsängen.

På torget vid Kulturhuset i Kungsängen kan du även pyssla efter dagens tematik i väder och vind, så ta med dig kläder efter molnsort. Arrangemanget pågår mellan 10-12 på torget. Vi ger oss ut därifrån i mindre grupper på spaningar. Alla barn, stora som små är välkomna!

En gång i månaden gästar Öppna förskolan Kulturhuset i Kungsängen och Brohuset med olika spännande aktiviteter. Åtminstone en gång per säsong försöker vi gå ut och uppleva kultur ute i det fria och lära oss lite om vår flora och fauna på ett lustfyllt sätt.

Obs! Platsbokning, fribiljetter, boka en fribiljett per deltagare. Maxantal 50 pers.

En illustrerad bild av olika moln och väder.

Illustration: Lena Nilsson

Öppna förskolan-arrangemang hösten 2020:

11/9 Molnspaning med Naturskyddsföreningen

9/10 Karibisk Karneval med Maria Llerena

3/12 Babysalong med Dockteatern Tittut