Love Songs med Arja Saijonmaa

100 Kr

Lör 02 Maj, 19:00 - 21:00

Kulturhuset/ Stora scenenKöp din biljett här

Den perfekta presenten till din kära! Riksteaterns musikteaterföreställning Love Songs frammanar minnen av episk kärlek, bubblande förälskelse och den första kyssen med hjälp av kärlekslåtar som vi minns.

Love Songs är en föreställning om låtarna som har format vår bild av kärleken. Utifrån insamlade historier från hela landet berättas här om starka minnen kopplade till kärlekssånger som får hjärtat att brista.

Det handlar om den första förälskelsen som kändes som den sista, om att vara okysst, om att stanna kvar när man egentligen borde gå. Om den helt omöjliga romansen som spirade i det grekiska flyktinglägret. Om att sent i livet inse att man är lesbisk tack vare Kevin Costner och Whitney Houston. Om att gå runt övergiven bland historiska monument i Rom med Mauro Scocco som enda tröst. Om att bli förbjuden att träna konståkning och istället bli kär i en konståkare. Och om den finska tangolåten som sextio år senare får dig att återuppleva den första kyssen.

Fem skådespelare och artister vrider och vänder på vår bild av romantiken. Med mycket humor och stort allvar iscensätts en sentimental kärleksbomb. En rolig, tragisk och hjärtskärande scenshow om längtan efter de riktigt stora känslorna.

Medverkande

Frida Beckman
Robert Hannouch
Lisa Hu Yu
Peter Järn
Arja Saijonmaa

Konstnärligt team

Manus: Gustav Tegby och Maja Salomonsson
Regi: Maja Salomonsson
Scenografi: Johanna Mårtensson
Dramaturgi: Eva-Maria Dahlin
Mask: Linda Sandberg

Föreställningen är 1 timme och 50 minuter lång inklusive 20 minuter paus.
Café Boulevard i Kulturhuset håller öppet med lättare mat och dryck.
Varmt välkommen!

Arja Saijonmaa, Robert Hannouch, Peter Järn, Lisa Hu Yu och Frida Beckman medverkar i Love Songs. Foto: Sören Vilks