Kulturmiljöpromenad i Kungsängen

Fri entré

Tor 25 Mar, 10:00 - 11:30

Kulturhuset/ TorgetBoka din fribiljett

Välkommen på guidad barnvagnspromenad med andra föräldrar! Öppna Förskolan gästar Kulturhuset i Kungsängen och Brohuset i Bro under våren. Olika stimulerande barnaktiviteter varje gång! Alltid fri entré.

Vill du lära känna Kungsängen? Ett utmärkt sätt att fördjupa bekantskapen är genom att hänga med på en uppfriskande vandring i tiden. Under 1,5 timme guidar vår kulturmiljöansvariga oss genom Kungsängen i dåtid, nutid och framtid.

Arrangemanget är en del av Upplands-Bro kommuns uppmärksammande av Earth hour-veckan. Earth Hour grundades av WWF och är en symbolhandling för klimatet. Ett initiativ som innebär att alla lampor släcks under en timme, den sista lördagen i mars – Earth Hour. I Upplands-Bro kommun uppmärksammar vi Earth hour genom olika evenemang och händelser som har med klimat och hållbarhet att göra. På kulturmiljöpromenaderna kan du fossilfritt upptäcka din närmiljö. Läs mer om Earth hour här

Den 25/3 är promenaden i Kungsängen och riktar sig främst till dig med en bebis som ligger eller sitter i vagnen och guidningen riktar sig mer mot er vuxna.

Den 26/3 är promenaden i Bro och riktar sig till både dig med bebis och lite äldre barn. Vi utforskar saker i kulturmiljön som är spännande både för vuxen och barn.

I tider av smittspridning gällande Covid-19: Obs! Förbokning av biljetter för att vi skall kunna ha koll på publikantalet. Vi arrangerar dessa två vandringar med begränsat antal deltagare. Vi anpassar deltagarantalet efter rådande regler och restriktioner.

Tid och plats för samling:

25/3 kl. 10.00-ca 11.30 i Kungsängen (start och mål torget Furuhällsplan 1)

Se även clownföreställningen Sopor av Trupp Trunk 27/3 som är en del av vårt Earth Hour-program.

Öppna förskolan c/o 2021

Fler saker som händer på Öppna förskolan c/o under våren. Välkommen dit tillsammans med barn som är 0-5 år!

22/1 Digital dockteater. Säsongen inleds med en digital dockteater! En upplevelse som inkluderar pyssel, boktips och sång. Läs mer om arrangemanget här!

15/4 Babysalong med dockteatern Tittut. Möt dockor, skuggspel och musik i en salong för alla sinnen. Läs mer om arrangemanget här!

28/5 BoBos Ballonger med Pantomimteatern. En ordlös och ömsint föreställning om känslor. Läs mer om arrangemanget här!

En banner med Earth hour med Världsnaturfondens logga