Konsert: Upplands-Bro Kammarorkester

Fri Entré

Tor 25 Maj, 19:00 - 20:00

Välkomna på en konsert tillsammans med Upplands-Bros kammarorkester och gästsångerskorna Linnea Ljungstedt och Tova Andrae!

Under konserten kommer det att spelas nordisk musik med bland annat verk av J.H Roman, E. Grieg och J. Sibelius. Det blir en härlig blandning av allt ifrån klassisk musik till folkmusik!

Kammarorkestern startade för 10 år sedan. I Kammarorkestern spelar bland annat äldre och mer erfarna elever ifrån Upplands-Bro Kulturskola, Järfälla Kulturskola och Håbo Musikskola. Nu har orkestern tillfälligt utökats med elever som går en fördjupningskurs på Järfälla Kulturskola. Sedan två år tillbaka så har även seniorer ifrån Upplands-Bro, Järfälla och Håbo kommit med i orkestern.

Längd: 1 timme
Pris: Fri Entré

En bild på två tjejer

Gästsångerskor:
Linnea Ljungstedt och Tova Andrae

Linnea Ljungstedt är 18 år och tar snart studenten från Fridegårdsgymnasiets naturvetenskapsprogram. Under uppväxten har hon alltid varit väldigt musikalisk. I ung ålder att spelade hon saxofon och klarinett, både självständigt och i orkester. Sång började hon med för drygt 3 år sedan och har sedan dess fastnat för den klassiska sången. Efter att ha tagit sånglektioner i 2 år och har hon sedan dess sjungit i Bålsta Kammarkör för Gunnar Klum och även en termin i Storkyrkans Ungdomskör för Gary Graden.

Tova Andrae läser Naturvetenskapsprogrammet på Fridegårdsgymnasiet i Bålsta. Musikintresset väcktes tidigt och hon började ta trumpetlektioner redan i ettan på grundskolan och har även spelat i blåsorkester sen dess. Sången har på något vis alltid varit där, hon vann skolans talangjakt i lågstadiet och gillade att sjunga hemma, men det var först i sjuan som hon började ta sånglektioner på riktigt. Via kulturskolan inriktade Tova sig på klassisk sång på lektionstid och sjunger även i kör med blandade genrer.

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.
Upplands-Bro kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och varierar antalet deltagare på varje evenemang för att kunna hålla avstånd i lokalen. Du behöver inte visa upp något vaccinationsbevis till våra evenemang om inget annat anges i evenemangstexten.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona