Konsert: Manne gräver ett hål

Fritt inträde

Lör 07 Nov, 13:00 - 14:00

Kulturhuset/ Stora scenenBoka dina fribiljetter här

En musiksaga som rör sig över gränserna mellan konsert, dockteater och filmvisning

Föreställningen innehåller mycket humor och bus som lockar till skratt. Musiken rymmer inslag av jazz, blues och gospel men även västafrikansk musik och rock. Föreställningen handlar om att inte bli sedd och tagen på allvar, om envis vilja och besvikelse. Men den handlar också om att förstå vikten av samarbete och att man då kan uppnå vad som helst. Vi läser en bok, vi räknar, vi ramsar, vi åker bil, vi bygger slott, vi gräver – tillsammans. Under hela föreställningen är gränsen mellan publik och ensemble flytande och dockan Manne interagerar löpande med barn och vuxna i ett omväxlande improviserat och organiserat samspel.

Presenteras i samarbete med Länsmusiken i Stockholm, Läs mer här

Medverkande Sagoberättare, sång: Kalle Carmback Sång, dockor: My Engström Renman Gitarr, sång: Mats Eriksson Kontrabas, kör: Viktor Skokic Trummor, kör: Gustav Nahlin

Kalle Carmback berättar historien från sin fåtölj. Han är även den som skrivit boken om Manne och har skapat animationerna som visas i den jättestora boken. Till vardags jobbar Kalle med film och TV, men har skrivit många texter till barnsånger och driver den grammisnominerade sagopodcasten www.ienstad.se tillsammans med Nils Berg.

My Engström Renman gör ett flertal roller i föreställningen. Dessutom har hon färglagt bilderna i boken och byggt scenografin till föreställningen. Hon är sångerska/kompositör och bl a gjort många barnskivor med Mats Eriksson.

Mats Eriksson har komponerat och spelar även all musik i sagan uppbackad av Viktor och Gustav. Mats har dessutom illustrerat boken. Till vardags är Mats gitarrist och turnerar med en mängd namnkunniga artister såsom Daniel Lemma och har även gett ut musik i eget namn.

Viktor Skokic spelar kontrabas och lite trumpet. Viktor hörs annars tillsammans med en rad artister såsom Sarah Riedel och har även jobbat en hel del med barnmusik till både scen och film.

Gustav Nahlin spelar trummor men fungerar även som Mannes lite skröpliga bil. Gustav hörs annars tillsammans med artister såsom bl a Miss Li.

Ålder: 3 -6 år

Speltid: 40 min

Ett foto på musikgruppen och dockan Manne

Foto: Kalle Carmback