Konsert: Joni Mitchell tribute

150 kr

Tor 23 Mar, 19:00 - 20:00

Välkomna på en hyllningskonsert av Joni Mitchell av sångerskan Sara Niklasson!

JONI MITCHELL - ETT UNIKUM

Rösten, texterna, musiken och gitarrspelet har gjort henne till en av de mest betydelsefulla personerna i populärmusikens historia. Med avstamp i den nord- amerikanska folktraditionen har hon rört sig fritt mellan genrer och har under åren samarbetat med ett otal musiker, inte minst från jazzvärlden. Hennes särpräglade sätt att använda gitarren - vem vet hur många olika stämningar hon uppfunnit - och hennes stilmässiga bredd och oupphörliga sökande efter nya sätta att skriva och framföra musik gör henne svår att kategorisera. Joni är Joni helt enkelt.

Sara Niklasson är en sångerska och gitarrist från Stockholm som med stor vördnad ger sig på att tolka Joni Mitchells musik. Ingången är framför allt den akustiska gitarren och i denna tribute framförs alla låtar med Joni Mitchells originalstämningar. Förutom gitarr spelar Sara även dulcimer, som bl.a. gett Mitchell-låten A case of you sitt speciella sound. Repertoaren sträcker sig över alla gitarrbaserade delar av Jonis karriär och arrangemangen på låtarna är mer eller mindre trogna originalen. Samtidigt tillåter sig Sara och hennes band att sätta sin egen prägel på musiken vilket resulterar i ett avspänt och personligt live-sound som rymmer både spontanitet, lekfullhet och allvar. Sättningen varierar mellan solo, duo och hela bandet. En unik Joni-tribute helt enkelt!

Längd: 1 timme
Pris: Ordinarie 150 kr
Student/ Under 26 år/ Pensionärer/ Arbetssökande 110 kr

"Växjödottern Sara Niklasson är multiinstrumentalisten som på senare år setts i allehanda sammanhang, hon har spelat med Sissela Kyle, Niklas Strömstedt, Petter med flera. Dessutom har hon släppt egna skivor och gjort succé på Stockholms Stadsteater med en föreställning där hon hyllar Leonard Cohens konstnärskap. Tillsammans med Jesper Andersson och en hel drös stränginstrument gör hon nu en finstämd och uppriktig tolkning av Joni Mitchells låtskatt."
- Musik i Syd


Medverkande:

Sara Niklasson - sång, akustisk gitarr, dulcimer
Tobbe Fall - elgitarr
Kristofer ”Krydda” Sundström - elbas
Jesper Andersson - trummor, slagverk, akustisk gitarr

En bild på en tjej i en rosa klänning som ler mot kameran

PRE-SHOW underhållning:
Workshop med uppvinnarna

Mellan klockan 17:00-19:00 bjuder Kultur Upplands-Bro in till Pre-Show i foajén innan konserten med en workshop i återuppvinning tillsammans med lokala företaget Uppvinnarna!

I och med kommunens uppvaktande av Earth Hour-veckan 2023 kommer Kultur Upplands-Bro att bjuda in till en workshop i återuppvinning med just Uppvinnarna.

Under Pre-Showen kommer personalen från Uppvinnarna att berätta mer om hur vi kan nyttja material som vi redan har, ofta det vi ser som skräp, till att skapa helt nya dekorationer och praktiska redskap!
Allt material kommer redan att finnas på plats och det är helt gratis att delta, varmt välkomna!

Läs mer om kvällens pre-show här!

PRE-SHOW I FOAJÉN!

Detta evenemang är en del av Kultur Upplands-Bros nya satsning, Pre-Show i foajén!
I Pre-Show erbjuds spännande aktiviteter inför våra evenemang, konserter, författarbesök och föreställningar, perfekt för vännerna, kollegorna och familjen!

Läs mer om Pre-Show programmet här!

En kvinna som ler. Flera som skålar med champagneglas.

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.
Upplands-Bro kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och varierar antalet deltagare på varje evenemang för att kunna hålla avstånd i lokalen. Du behöver inte visa upp något vaccinationsbevis till våra evenemang om inget annat anges i evenemangstexten.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona