Konsääärt en musikföreställning

Fri entré

Fre 12 Nov, 09:30 - 10:15

En upplevelse för de yngsta, full av finurliga små överraskningar. En klassisk konsert med ambitionen att förskolan för ett ögonblick ska förvandlas till ett konserthus.
Öppna Förskolan gästar under hösten både Kulturhuset i Kungsängen och Brohuset i Bro, med olika stimulerande barnaktiviteter varje gång. Alltid fri entré!

En musikupplevelse full av finurliga små överraskningar, för de yngsta. Det är samtidigt en klassisk konsert med ambitionen att förskolan för ett ögonblick ska förvandlas till ett konserthus. Xylofon och sång varvas med inslag av slagverk, exempelvis plingeling- och risselrasselskor, stepp och dragspel. Allt är utformat för att passa barn i åldern 1–3 år, men det har visat sig att föreställningen även uppskattas av äldre förskolebarn och bebisar på öppna förskolor. Konserten innehåller flera interaktiva moment.

Speltid: ca 20 min + 10 min ”prova på”
Spelas två gånger kl. 09.30 och 11.00, gratis platsbokning sker via länken ovan i eventet
Ålder: 1-3 år

Efter föreställningen: Stanna kvar och skapa ditt eget musikinstrument och få läsinspiration. Ta gärna med material att återanvända som instrument, som en toarulle eller burk!

Medverkande: Sång, dragspel, diverse skor/stepp: Micaela Gustafsson Xylofon, slagverk, rassel och pling: Mikael Lönnbjer

Micaela Gustafsson har sedan 2013 spelat olika musikföreställningar med nyskriven musik för tusentals förskolebarn runt om på förskolor och bibliotek främst i Stockholm stad. Hennes fokus på senare år har varit att spela för barn 1-3 år. Hon har bl a skapat Barnradions prisbelönta succépodd Bebispodden och fått Stockholms stads Kulturstipendium (2017) för sin musik för små barn. I Konsäärt samarbetar Micaela med slagverkaren

Mikael Lönnbjer som även han är van att spela för de minsta, senast med den hyllade musikföreställningen Ljudlabbet. Mikael har även spelat flera andra produktioner för barn runtom i Sverige

Föreställningen presenteras i samarbete med Länsmusiken Stockholm, läs mer här!

Kom ihåg att avboka din biljett ifall ni skulle få förhinder så att någon annan kan få glädje av upplevelsen- ni hittar en avbokningslänk i biljetten!

Två hattklädda personer tittar ut genom röda scenridåer

Foto: Karina Supitz

Öppna förskolan c/o Kulturhuset hösten 2021

Fler saker som händer i höst i vårt samarbete mellan Kultur-Upplands-Bro och Öppna förskolan. Välkommen hit som privatperson tillsammans med barn som är 0-5 år förskoleverksamheter välkomnar vi till vår kultur i förskoleverksamhet!

27/8 Grill och häng i Drömparken i Kungsängen

17/9 Hållbart och kreativt skapande utomhus på torget vid kulturhuset i Kungsängen

15/10 Drömskt av Teater Tre för 1-3 åringar

12/11 Konsääärt musikföreställning för barn 1-3 år

2/12 Prassel av Räserbyrån bebisföreställning