King Con 2023

Fri Entré

Lör 01 Apr, 10:00 - 16:00

Kulturhuset/ Stora scenenDrop In

Välkomna till spelkonventet King Con!
Konventet välkomnar alla, stora som små, som både har tidigare erfarenhet inom spel och nybörjare som vill lära sig mer!

Efter förra årets succé välkomnar vi nu er tillbaka till Upplands-Bro kommuns egna spelkonvent, King Con 2023! King Con anordnas av Spelsällskapet Upplands-Bro tillsammans med Kultur Upplands-Bro och kommer gå av stapeln helgen 1-2 april på Kulturhuset i Kungsängen.
På plats kommer det finnas en rad aktiviteter som passar alla, oavsett ålder eller erfarenhet! Konventet har fri entré och kräver ingen föranmälning.

Fundersam på vad du ska käka till lunch under konventet? I Kulturhuset finns Café Boulevard som både har fika och mat, utöver det finns det också flera resturanger och ett Coop runt Kungsängens torg som ligger precis utanför Kulturhuset.


PROGRAM KING CON

Här hittar du alla aktiviteter som kommer erbjudas under King Con 2023. Nedan finner du ett schema över vilka aktiviteter som sker vilken dag, därefter hittar du mer detaljerad information om samtliga aktiviteter!
Programmet uppdateras löpande.

Ett schema över lördagens aktiviteter
ett schema över söndagens aktiviteter


AKTIVITETER KING CON 2023

Brädspel

På plats kommer du att kunna lära dig att spela en rad spel av Spelsällskapet Upplands-Bro. Du kommer bland annat få möjligheten att testa på Magic Maze, Settlers of Catan, 7 Wonders, 7 Wonders Duels, The Crew, Carcassonne, Between two Castles, Terraforming Mars, Scythe, Ticket to Ride, Diamant, Splendor och Innovation! Här finns allt från nybörjarspel till avancerat för proffsen.

Brädspelen kommer du att hitta i Kontaktcenter på plan 3. Sedan kan du sätta dig antingen med ditt sällskap och/eller en spelledare från SSUB på någon av spelplatserna runtom i huset!

Personer som sitter och spelar ett brädspel


Miniatyrmålning

Testa på att måla Warhammer-miniatyrer! I denna workshop kommer allt material att finnas på plats och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av miniatyrmålning för att kunna delta. Tillsammans med målarexperter från SSUB och Sverok kommer du att få lära dig de bästa teknikerna för att skapa en så proffsig figur som möjligt. Workshopen är begränsad till 5 personer och passar alla från 12 års ålder.

Miniatyrmålningen kommer du att hitta i vigselrummet på plan 3 under söndagen kl.11:00-12:30 och kl.13:30-15:00. Minityrmålningen sker i sessioner om 30 minuter.

En hand som håller i och målar en miniatyr


VR-spel

Kom och testa viritual reality tillsammans med biblioteket!
För dig som är från 7 år kan du välja bland spel som Ghost Giant och Down the Rabbit Hole där du själv tar del i berättelserna och spelupplevelsen!
Du som är lite äldre kan få prova på den moderna klassikern The Elderscrolls V: Skyrim i VR-format. Här får du upptäcka en fantastisk fantasyvärld i vinterskrud, bebodd av drakar såväl som människor och jättar!

VR-spel kommer du att hitta i Svenngårdsrummet och i Sagorummet på plan 5 under hela helgen kl.10:00-12:00 och kl.13:00-16:00

en tjej i ett lila ljus med vr glasögon på


Ansiktsmålning

Vill du som är lite yngre kanske se lite extra fin ut under en storhelg som King Con?
Välkommen då förbi vår ansiktsmålning!

Ansiktsmålningen kommer att ske kl.14:00-16:00 under lördagen nere i logerna på plan 1 bredvid Stora Scenen.

en bild på en byggnad skapad i minecraft


Bloodbowl Turnering

Blood Bowl är ett sportspel som körs med minityrfigurer från Warhammer, en korsning mellan rugby, amerikansk fotboll och fantasy. Under King Con kommer en turnering i spelet att pågå under hela helgen nere på plan 2 i foajén, välkomna som publik och känn av spänningen!
För dig som är intresserad av att anmäla dig till turneringen hittar du mer information här!

Bloodbowl turneringen kommer att ske i foajén nere på plan 2 under hela helgen.

små figurer och träningar


Kostympyssel

Välkommen du som är mellan 6-12 år på kostympyssel!
Tillsammans skapar vi roliga öron från dina favoritkaraktärer som du kan använda i vardagen, t.ex. Pikachus detektivhatt!
Allt material kommer finnas på plats och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet för att delta, barn under 10 år måste ha en vårdnadshavare med sig på plats.

Kostympyssel kommer att ske kl.10:30-12:30 under lördagen i Verkstan på plan 5. Workshopen har ett maxantal på 10 deltagare och riktar sig främst till barn i åldrarna 6-12 år.

en tjej med pikachu öron


Workshop: Cosplay-sminkning

Är du mellan 13-20 år och har alltid viljat lära dig mer om cosplay-sminkning?
Välkommen då till en workshop där du får lära dig grunderna av make-up artisten Angiie! Allt material kommer att finnas på plats, du får lära dig hur du sminkar sår och skador.

Workshop i Cosplay-sminkning kommer att ske kl.10:30-12:30 under lördagen nere i logerna på plan 1 bredvid Stora Scenen. Workshopen har ett maxantal på 10 deltagare och riktar sig främst till unga i åldrarna 13-20 år.

bild på en tjej som blir sminkad


MarioCart Turnering

Under både lördagen och söndagen kommer vi att ha en rullande MarioCart turnering på storbildsskärm med mycket plats för publik. Arbeta dig uppåt och bli den ultimata vinnaren av MarioCart i Upplands-Bro kommun, eller kom förbi för att ha kul och testa på!

MarioCart turneringen kommer du att hitta vid scenen Trappan på plan 3 under hela helgen.

En bild på två händer som håller i en konsol och spelar mariocart


Rollspel: Äventyret Sotspår

Har du alltid varit sugen på att testa rollspel? Eller är du en erfaren spelare som vill testa att köra med en ny grupp?
Kom till oss på King Con och testa äventyret Sotspår!

Portarna till staden Askhem har bommats igen med anledning av "Den Svarta Döden"; en hemsk sjukdom som skördar folks liv och tvingar dem att återuppstå som osaliga vandöda. Ni är en grupp som går den mystiske hovmarskalkens ärenden. Säger han åt er att få en person att försvinna är det bara att lyda. Säger han åt er att rensa undan bevis så gör ni det utan att ifrågasätta. Han är den ende som kan hålla er vid liv. Ikväll har ni kallats till en lägenhet i Rosendals fina kvarter. Det kommer att bli en lång natt.

Spelledare: Eric Gustafsson Spel: Askhem Anno 1713 Antal spelare: max 4 Estimerad tid: 1,5 - 2 timmar (oneshot) Lämpligt för nybörjare: Passar både nybörjare och vana rollspelare Förgenererade karaktärer: Ja Tema: Escape room, Heist, Överlevnad Spelstil: Blandad (Problemlösning och strid)

Du kan boka din plats redan idag genom att fylla i länken här!
OBS! Se till att vara på plats 5 minuter innan sessioner börjar, om du inte är på plats kommer vi att ge din plats vidare till personer på väntlistan.

Rollspelet kommer köras i två olika sessioner under söndagen, maxantalet spelare för varje sittning är 4 personer.
Rollspelet kommer du att hitta i konferensrummet Skoggarn på plan 6. Första sessionen kommer att hållas kl.11:30-13:00 och sen andra sessionen kl.14:00-16:00.

Två personer som går igenom ruiner


Escape-room

Föreningen PeppKai kommer att anordna ett spännande Escape-room för dig som är 13 år och äldre!

"I labbet ligger rapporter utslängda, oavslutade experiment och bubblande vätskor i varje vrå. Någonting rör sig i ögonvrån... du vill inte vara nästa på tur som råkar ut för professorn som arbetar här så det är hög tid att ta sig ut... men larmet går av... Samtidigt är det strängt bevakat i fängelset inte långt därifrån. Du har dock, mot all förmodan, lyckats lämna cellen och gör allt du kan för att undvika alla vakter... men en sensor går av... Larmet tjuter i det röda ljuset av varningslamporna! Tiden rinner nu snabbt iväg. Det är inte lång tid kvar innan det är konsekvenser för alla som fortfarande är kvar. Några nycklar blir funna men ingen öppnar vägen ut. Kommer du välja laboratoriet eller fängelset? Men den största frågan, kommer du kunna FLY från PeppKai UNF/IOGT-NTOs escape rooms?"

Escape-room kommer du att hitta på plan 1 vid Stora Scenen under hela helgen.

En bild på ett nyckel och ett lås


Tecknar-workshop med Nosebleed Studio

Vill du lära dig att rita manga? Eller vill du utveckla dina redan existerande manga-skills?
Kom då förbi vår tecknar-workshop! På plats kommer du att få lära dig av proffsen från Nosebleed Studio, en svensk mangastudio som grundades i februari 2006. Jessica Bejlind håller i tecknar-workshopen och nere vid konstallen kommer Linn Olsson finna på plats för signering av sin nyutkomna bok "Nidur"!

Mer information kommer inom kort!

Tecknar-workshopen kommer att äga rum i Verkstan på plan 5 kl.13:00-15:00 under söndagen och författarsigneringen utanför Konsthallen på plan 3 från kl.12:00 på söndagen.

Konstnärsmaterial och en hand som målar manga-figurer


Cosplay Workshop

Välkomna då till vår cosplay-workshop tilsammans med experten Sara som under våren hållit cosplaykvällar i biblioteket! På plats kommer du få lära dig hur du skapar realistiska djuröron till din kommande cosplay, allt material kommer redan finnas på plats. Workshopen är begränsad till 10 personer och vänder sig till dig mellan 13-20 år gammal.
Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet för att delta på cosplay-workshopen.

Cosplay worksopen kommer att ske kl.14:00-16:00 under lördagen i Verkstan på plan 5. Workshopen har ett maxantal på 10 deltagare och riktar sig främst till unga i åldrarna 13-20 år.

en tjej i cosplay


Cosplay-tävling

Kultur Upplands-Bro kommer att anordna en cosplay-tävling som passar både nybörjare och erfarna cosplayare under söndagen!
Under förmiddagen av eventet kommer vi att ha en fotograferingsstation där du kan anmäla dig och din cosplay fram tills kl.12:30. Från kl.13:30-14:30 kommer King Cons deltagare att rösta fram deras favoriter via ett digitalt verktyg, QR-koder kommer att finnas på plats! Det kommer att finnas två kategorier för cosplay, en för barn och en för vuxna. Vinnarna av cosplay-tävlingen presenteras på plan 2 i foajén kl.15:00!

Cosplay-tävlingen kommer att ha sin anmälan öppen mellan kl.11:00-12:30 på plan 4. Röstning sker kl. 13:30-14:30. Prisutdelning kommer att ske kl.15:00 i Kontaktcenter på plan 3.

Tre personer som är utklädda till Harry Potter, Malificent och en soldat


Green-screen fotografering

Biblioteket bjuder in till green-screen fotografering!
Har du alltid velat fota din cosplay framför en greenscreen? Eller vill du se hur du hade sett ut i Star Wars? Välkomna att testa vår greenscreen, det kommer finnas personal på plats som kommer hjälpa dig med allt från fotografering till att byta bakgrunden til lden fantastiska värld just du vill besöka!

Green-screen fotograferingen kommer att äga rum på barnavdelningen på plan 5 och i studierum 2 på plan 4 mellan kl. 10:00-12:00 och kl. 13:00-16:00 under hela helgen.

En bild på en greenscreen och lampor


Konstutställning

I årets utställning kommer du att få möjligheten att ta del av fantastiska illustrationer baserade på rollspelskampanjer! I ett rollspel så spelar man genom en berättelse, och man rullar tärningar för att avgöra vad en karaktär har möjilgheten att göra.
Utöver konstutställningen kommer vi även att skapa miniatyrer i realtid av en 3D-skrivare!
Du kommer under dagen att kunna se utvecklingen av vad som senare kommer att bli en Pikachu från serien Pokémon.

Följande personer/kollektiv kommer att ställa ut från sina kampanjer:

Nat och Q (SnackBag Studios) - Wayfinder Off Course

Jam Aden - Dear Daear

Myra - Lava bears

C. A. Gasper - Namnlös Kampanj

Bendix - Namnlös Kampanj

Moss - Flera!

Tove - Lunda Shadows

Konstutställningen kommer att äga rum i Konsthallen på plan 3.

En målad bild på rollspelsfigurer

___________________________________________________

Mer om Studiefrämjandet

Studiefrämjandet vill ge människor kunskap och kraft att forma sin framtid.
Varje år samlas över 200 000 deltagare i våra studiecirklar och kurser. Vårt stöd kommer från statens och kommunernas anslag till folkbildning. Framförallt så älskar Studiefrämjandet just spelkultur och samarbetar med föreningar såsom Sverok för att introducera mer människor till spelens fantastiska värld!

Studiefrämjandet är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet och ger stöd till tusentals studiecirklar och föreningar i hela Sverige. 

Studiefrämjandets logga


Mer om Spelsällskapet Upplands-Bro

Vi är en spelförening i Upplands-Bro som startat under 2020. Via ett samarbete med kommunens bibliotek har vi fått lokal i biblioteket där vi ses en gång i veckan, torsdagar kl 18.30. Biblioteket har även köpt in en hel del rollspel, brädspel samt material för miniatyrmålning som föreningen och allmänheten får nyttja. Det är tänkt att vem som helst skall kunna komma förbi och spela, måla och umgås kring dessa olika hobbies. Det möjligt att, helt kostnadsfritt, gå med i föreningen och på det sättet hålla sig uppdaterad kring aktiviteterna.

Vi välkomnar medlemmar i åldersgruppen 13-199 år, men ser dock helst att medlemmar hanterar det engelska språket väl, detta då många spel helt enkelt kräver det. Det är ett krav att de yngre medlemmarna är relativt självgående för att de skall kunna vara med utan vårdnadshavare. Annars får man helt enkelt vara med sitt barn i aktiviteten.

tillfälligt bild

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.
Upplands-Bro kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och varierar antalet deltagare på varje evenemang för att kunna hålla avstånd i lokalen. Du behöver inte visa upp något vaccinationsbevis till våra evenemang om inget annat anges i evenemangstexten.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona