King Con 2022

Fri Entré

Lör 09 Apr, 10:00 - 16:00

Kulturhuset/ Stora scenenDrop In

Välkomna till spelkonventet King Con!
Konventet välkomnar alla, stora som små, som både har tidigare erfarenhet inom spel och nybörjare som vill lära sig mer!

King Con anordnas av Spelsällskapet Upplands-Bro tillsammans med Kultur Upplands-Bro och kommer gå av stapeln lördagen den 9 april kl.10:00-16:00 på Kulturhuset i Kungsängen.
På plats kommer det finnas en rad aktiviteter som passar alla, oavsett ålder eller erfarenhet! Konventet har fri entré och kräver ingen föranmälning.

Fundersam på vad du ska käka till lunch under konventet? I Kulturhuset finns Café Boulevard som både har fika och mat, utöver det finns det också flera resturanger och ett Coop runt Kungsängens torg som ligger precis utanför Kulturhuset.

PROGRAM KING CON

Här hittar du alla aktiviteter som kommer erbjudas på King Con, mer information och fler aktiviteter kommer inom kort!

Brädspel

På plats kommer du att kunna lära dig att spela en rad spel av Spelsällskapet Upplands-Bro. Du kommer bland annat få möjligheten att testa på Magic Maze, Settlers of Catan, 7 Wonders, 7 Wonders Duels, The Crew, Carcassonne, Between two Castles, Terraforming Mars, Scythe, Ticket to Ride, Diamant, Splendor och Innovation!

Brädspelen kommer du att hitta i foaljén på plan 2.

Personer som sitter och spelar ett brädspel


Miniatyrmålning

Testa på att måla Warhammer-miniatyrer! Allt material kommer finnas på plats och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av miniatyrmålning för att kunna delta, personer från SSUB kommer också finnas på plats för att ge hjälp och stöd.

Miniatyrmålningen kommer du att hitta i foaljén på plan 2.

En hand som håller i och målar en miniatyr


Rollspel

Har du alltid varit sugen på att testa rollspel? Eller är du en erfaren spelare som vill testa att köra med en ny grupp?
Kom till oss på King Con och testa Mutant: År Noll, rollspelet som tar er till Sverige efter den stora katastrofen. Människans stolta civilisation har slocknat. Våra städer är ödelandskap, vindarna sveper ostört längs gator förvandlade till gravfält. Men livet håller ut. Bland ruinerna lever Folket. Ni är mänsklighetens arvtagare – men inte riktigt människor längre. Era kroppar och hjärnor kan utlösa fantastiska krafter. Ni är mutanter.

Anmäl dig redan nu till någon av våra rollspelsassioner här: https://doodle.com/meeting/participate/id/BeXKZOod
OBS! Se till att vara på plats 5 minuter innan sessioner börjar, annars kommer din plats att släppas till väntande!

Rollspelet kommer köras i två kortare sessioner som passar bra för nybörjare, samt en längre som passar erfarna spelare! Maxantalet spelare för varje sittning är 4 personer.
Rollspelet kommer du att hitta på plan 1 vid Stora Scenen. Nybörjarsessionerna kommer att äga rum mellan kl.10:30-11:30 och kl.11:45-12:45, den längre sessionen för mer erfarna spelare kommer att äga rum vid kl.14:00-16:00.

Två personer som går igenom ruiner


Escape-room

Föreningen PeppKai kommer att anordna ett kusligt Escape-room för dig som är 13 år och äldre!
Utgången är låst medan tiden fortsätter att gå. Några nycklar har blivit funna men ingen har lett ut, frågetecknen blir större vid närmare undersökning. Några fotoramar, burkar, utfyllda anteckningsblad, en låst låda och ett olycksbådande gosedjur är några av de saker som finns i rummet. Hur snabbt kan du ensamt, eller ni i grupp, lösa gåtan och ta er ut?

Escape-room kommer du att hitta på plan 1 vid Stora Scenen.

En bild på ett nyckel och ett lås


Manga-workshop

Vill du lära dig att rita manga? Eller vill du utveckla dina redan existerande manga-skills?
Kom då förbi vår manga-workshop som pågår hela dagen utanför konsthallen! I samarbete med Ungdomsproducentera kommer du få möjlighet att sitta ner med två erfarna manga-ritare som lär dig allt du behöver veta, allt material du kan komma att behöva kommer också att finnas på plats!

Manga-workshopen kommer att äga rum utanför Konsthallen på plan 3.

Konstnärsmaterial och en hand som målar manga-figurer


Kostym-workshop

Vill du sy en egen kostym eller cosplay? Eller vill du ha hjälp med att planera en egen cosplay? Välkomna då till vår kostym-workshop! Här kommer det finnas symaskiner och material för dig som vill testa på att sy en egen cosplay med hjälp av vår personal på plats!
Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet för att delta på kostym-workshopen, du hittar all info om de olika kostymerna du kan få hjälp med att skapa nedan!

Kostym-workshopen kommer att äga rum mellan kl.13:00-15:00 i Verkstan på plan 5.

Ett A4 med en rosa, en grön, en blå och en gul sida. Bilder på olika kostymer man kan få hjälp med att sy på kostym-workshopen


Cosplay-tävling

Biblioteket kommer att anordna en cosplay-tävling som passar både nybörjare och erfarna cosplayare!
Under förmiddagen av eventet kommer vi att ha en fotografistation där du kan anmäla dig och din cosplay, senare efter lunch kommer alla deltagarna att laddas upp i ett röstningsverktyg och därefter är det upp till King Cons deltagare att rösta fram deras favoriter! Det kommer att finnas två kategorier för cosplay, en för barn och en för vuxna. Vinnarna av cosplay-tävlingen kommer att få varsin biobiljett som pris!
Mer information kommer inom kort!

Cosplay-tävlingen kommer att ha sin anmälan öppen mellan kl.10:00-14:30 i Sagorummet på plan 5. Röstning sker kl. 14:30-15:15. Prisutdelning kommer att ske kl.15:30 i foaljén på plan 2.

Tre personer som är utklädda till Harry Potter, Malificent och en soldat


Green-screen fotografering

Biblioteket bjuder in till green-screen fotografering!
Har du alltid velat fota din cosplay framför en greenscreen? Eller vill du se hur du hade sett ut i Star Wars? Välkomna att testa vår greenscreen, det kommer finnas personal på plats som kommer hjälpa dig med allt från fotografering till att byta bakgrunden til lden fantastiska värld just du vill besöka!

Green-screen fotograferingen kommer att äga rum i Sagorummet på plan 5.

En bild på en greenscreen och lampor


Konstutställning

Mycket mer kan komma av att spela spel än att bara ha kul! I denna utställningen ställs flera illustrerade verk ut vars uppkomst har blivit inspirerad av spelande, och där deras konst i sin tur har inspirerat andra till spelande. I utställningen kommer verk av konstnärerna Johan Egerkrans, Karl Johansson, Maria Fröhlich och Max Gustafsson att ställas ut!

Johan Egerkrans
har bland annat illustrerat bilderna till böckerna Nordiska Väsen, Drakar och nyutgåvan av Mio min Mio.
Karl Johnsson är illustratör och serietecknare som arbetar med böcker, spel, film och TV. Hans böcker har kommit ut i mer än tio länder och hyllats världen över. Mest känd är han för fantasyserien Vei, som han skapat tillsammans med Sara Bergmark Elfgren och för barnbokserien Imperiets Arvingar, som han skapat tillsammans med Oskar Källner.
Maria Fröhlich är serieskapare och bilderboksillustratör. Hon debuterade i USA 2013 med serien The Man Who Forgot Ray Bradbury och är just nu aktuell med Women of Marvel #1. I Sverige har hon bland annat skapat serien Sagor från Mirakelstaden för Fantomen och illustrerat bilderböcker.
Max Gustafsson har bland annat illustrerat bilder till spelet Springvikarierna av Felix Falk.

Konstutställningen kommer att äga rum i Konsthallen på plan 3.

En bild på ett stort, grönt troll
En bild på en soldat
En bild på spelet Springvikarierna
En bild på en dinosaurier
fem paneler som innehåller fem olika illustrationer: tre med närbilder på människor, en med en människa framför en drake, en med tre personer framför en stor robot.
Illustration. En futuristisk stad med flygande bilar och höga flygande byggnader. Två månar i himmelen  


Mer om Spelsällskapet Upplands-Bro

Vi är en spelförening i Upplands-Bro som startat under 2020. Via ett samarbete med kommunens bibliotek har vi fått lokal i biblioteket där vi ses en gång i veckan, torsdagar kl 18.30. Biblioteket har även köpt in en hel del rollspel, brädspel samt material för miniatyrmålning som föreningen och allmänheten får nyttja. Det är tänkt att vem som helst skall kunna komma förbi och spela, måla och umgås kring dessa olika hobbies. Det möjligt att, helt kostnadsfritt, gå med i föreningen och på det sättet hålla sig uppdaterad kring aktiviteterna.

Vi välkomnar medlemmar i åldersgruppen 13-199 år, men ser dock helst att medlemmar hanterar det engelska språket väl, detta då många spel helt enkelt kräver det. Det är ett krav att de yngre medlemmarna är relativt självgående för att de skall kunna vara med utan vårdnadshavare. Annars får man helt enkelt vara med sitt barn i aktiviteten.

Poster för konventet King Con

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.
Upplands-Bro kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och varierar antalet deltagare på varje evenemang för att kunna hålla avstånd i lokalen. Du behöver inte visa upp något vaccinationsbevis till våra evenemang om inget annat anges i evenemangstexten.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona