Katarina och Svante Henryson - Sång & cello

100 kr

Tor 22 Sep, 19:00 - 20:00

Välkomna på en svängig kväll i jazzens tecken tillsammans med Katarina och Svante Henryson!

De äkta makarna Katarina och Svante Henryson bjuder på en oförglömlig kväll med musikalisk höjd, sväng och personliga tolkningar inom pop, jazz och egenskrivet. De började göra konserter ihop som ett familjeprojekt, när vänner och bekanta önskade musik till olika tillställningar.
Numera är “Sång & cello” flitigt bokade av konsertarrangörer i hela landet.

Längd: 1 timme
Pris: Ordinarie 100 kr
Student/ Under 26 år/ Pensionärer/ Arbetssökande 80 kr

En kvinna och en man som ler mot kameran. Mannen håller i en cello.


Katarina Henryson
Sångerska och originalmedlem i The Real Group

Katarina är kanske mest känd för allmänheten som en av originalmedlemmarna i den internationellt framgångsrika acappellagruppen The Real Group – med turnéer runt hela världen och ett 20-tal album.

Katarina har arbetat i olika konstellationer och musikgenrer, från klassisk musik till jazz och soul. I eget namn har hon bland annat samarbetat med musiker och kompositörer som Roland Pöntinen och maken Svante Henryson. Hon lämnade The Real Group efter 32 år för sitt eget vokala konstnärskap, där hon utforskar rösten bortom genrer och stilar.

Sedan några år tillbaka arbetar hon med performanceverk, bl.a. i samarbete med Moderna muséet i Stockholm och Malmö. Hon ger också workshops, föreläsningar och konserter.

Svante Henryson
Cellist, multiinstrumentalist, arrangör och kompositör

Svante Henryson är en svensk kompositör och musiker (cellist, kontrabasist och elbasist) och verksam inom både jazz, klassiskt och hårdrock. Många har hört honom spela i det gripande cellointrot i Uno Svenningssons “Under Ytan”.

Svante började spela elbas i ett rockband vid 12 års ålder. Han studerade kontrabas och komposition vid Ingesunds musikhögskola och Musikaliska Akademien i Prag. Som tonåring blev han medlem i Oslo Filharmoniske Orkester och efter solodebuten blev han orkesterns solokontrabasist. Han har turnerat med så vitt skilda musiker som Yngwie Malmsteen, Elvis Costello, Jon Balke och Anne Sofie von Otter.

2015 belönades även Svante Henryson med Nordiska Rådets Musikpris och 2016 valdes han in i Musikaliska Akademien.

AW-torsdagar i Kulturhuset, Kungsängen!

Detta evenemang är en del av Kultur Upplands-Bros nya satsning, aw-programmet på torsdagar!
I programmet erbjuds evenemang, konserter, författarbesök och föreställningar perfekta för en after work! Utöver själva evenemanget finns det även en bar där du kan beställa öl/vin, alkoholfria alternativ samt lättare tilltugg. Baren är öppen mellan 17:00-19:00 på plan 2 i foajén.

Läs mer om AW-torsdagarna här!

En kvinna som ler. Flera som skålar med champagneglas.

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.
Upplands-Bro kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och varierar antalet deltagare på varje evenemang för att kunna hålla avstånd i lokalen. Du behöver inte visa upp något vaccinationsbevis till våra evenemang om inget annat anges i evenemangstexten.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona