Karibisk Karneval med Maria Llerena

Fri entré

Fre 09 Okt, 10:00 - 12:00

Kulturhuset/ TorgetBoka era fribiljetter här

Välkomna till en färgsprakande fest utomhus på torget utanför Kulturhuset i Kungsängenför hela familjen, stora som små. Öppna Förskolan gästar Kulturhuset i Kungsängen under hösten med olika aktiviteter. Barn 0-5 år med nära vuxen är välkomna. Alltid fri entré platsbokning.

Den som håller i taktpinnen är Maria LLerena som är född och uppvuxen på Kuba. Maria är en av pionjärerna inom kubansk dans och musik i Sverige. Hon var den första att dansa salsa i svensk TV och den första icke-svenskfödda kvinnan att leda barnprogram i Sverige, 1974 med Sånger och sagor under solen, och1981 med Hoppsan Caramba. Maria fick sin utbildning som artist på Sindicato de Artistas de Cuba. Vid 17 års ålder blev hon professionell artist och uppträdde över hela Kuba på klubbar och kabaréer, som den världsberömda kabarén Tropicana i Havanna. På scenen tillsammans med er ser ni henne med den kubanska artisten Maykol som bor i Kungsängen.

Ta gärna med dig en toarulle- vi tillverkar maracas!

Om arrangemanget:

Du är välkommen till oss mellan kl. 10-12. Själva karnevalen pågår kl. 10.30-11.30. Innan, under och efter karnevalståget kan du komma till oss och pyssla enligt karnevalstema. Kom i dansvänliga kläder efter väder. Maxantal 50.

Obs! Platsbokning, för att säkra deltagarantalet är det platsbokning. Boka en biljett per deltagare.

Musikerna Maykol och Maria Lllerena bakom trummor.

Foto: Studio Lindstrom

Öppna förskolan-arrangemang hösten 2020:

11/9 Molnspaning med Naturskyddsföreningen

9/10 Karibisk Karneval med Maria Llerena

3/12 Babysalong med Dockteatern Tittut