Karibisk Karneval med Maria Llerena

Fri entré

Fre 09 Okt, 10:00 - 12:00

Kulturhuset/ Stora scenen

Välkomna till en färgsprakande fest på Stora scenen i Kungsängen för hela familjen, stora som små. Öppna Förskolan gästar Kulturhuset i Kungsängen och Brohuset i Bro under våren med olika aktiviteter. Alla barn med nära vuxen är välkomna. Alltid fri entré.

På plats finns karnevalskläder och maracas som barnen får låna. Den som håller i taktpinnen är Maria LLerena som är född och uppvuxen på Kuba. Maria är en av pionjärerna inom kubansk dans och musik i Sverige. Hon var den första att dansa salsa i svensk TV och den första icke-svenskfödda kvinnan att leda barnprogram i Sverige, 1974 med Sånger och sagor under solen, och1981 med Hoppsan Caramba. Maria fick sin utbildning som artist på Sindicato de Artistas de Cuba. Vid 17 års ålder blev hon professionell artist och uppträdde över hela Kuba på klubbar och kabaréer, som den världsberömda kabarén Tropicana i Havanna. På scenen tillsammans med er ser ni henne med den kubanska artisten Maykol som bor i Kungsängen.

Om arrangemanget:

Du är välkommen till oss mellan kl. 10-12. Själva karnevalen pågår kl. 10.30-11.30. Innan, under och efter karnevalståget kan du komma till oss och pyssla enligt karnevalstema. Du behöver inte ta med dig något, men kom i dansvänliga kläder!

OBS! På grund av införande av nytt biljettsystem kommer vi att öppna bokningen till just denna föreställning under september. Håll utkik här då!
(Ni som var på hugget och hann boka biljett innan systembytet har era biljetter kvar och vi kommer kontakta er direkt).

Obs! Platsbokning, för att säkra deltagarantalet är det platsbokning. Boka en biljett per deltagare.

Bild på karnevalsklädd Maria Llerena

Foto: Studio Lindstrom

Öppna förskolan-arrangemang hösten 2020:

11/9 Molnspaning med Naturskyddsföreningen

9/10 Karibisk Karneval med Maria Llerena

13/11 Biblioteksfokus: Katarina Krusvalls sagovärld- mer info kommer senare

3/12 Babysalong med Dockteatern Tittut

Fler datum

  • |  Kultur Upplands-Bro och Öppna Förskolan, Kulturhuset/ Stora scenen