Insektshotell- Öppna förskolan C/O

Fri entré

Fre 20 Sep, 10:00 - 12:00

Kulturhuset/ Torget

Öppna Förskolan gästar Kulturhuset i Kungsängen och Brohuset i Bro under hösten. Olika stimulerande barnaktiviteter varje gång! Alla barn med nära vuxen är välkomna. Alltid fri entré.

Naturverkstad; Vi bygger insektshotell Runt omkring oss har vi insekter t.ex fjärilar, bin, humlor och skalbaggar. Små djur som vi kanske inte lägger märke till särskilt mycket men som är livsviktiga för den biologiska mångfalden. Insekter pollinerar blommor så att skörden av frukt och bär blir större samt hjälper till att bekämpa skadeinsekter. Stora delar av insekternas naturliga livsmiljö har försvunnit och håller på att försvinna p.g.a. miljöförändringar. Ett sätt som vi kan hjälpa våra insekter att trivas bättre, få skydd mot kylan och bli fler, är genom att bygga insektshotell där de kan bosätta sig.

Under detta tillfället får du, barn som vuxen testa på att bygga dekorativa och användbara insektshotell. Johan från Naturskyddsföreningen är med oss och visar och berättar om olika typer av insekter och platserna de bor på. Vi gör detta tillsammans ute på torget utanför Kulturhuset i Kungsängen om vädret tillåter, så klä dig där efter, annars i Verkstan på plan 5. Insektshotellen kan ni hänga upp i er trädgård, i ert närområde eller vid förskolan efter arrangemanget.

Pris: Fritt inträde, dropin

För er vuxna har vi även en föreläsning om bin den 12/9

Kolla även gärna in höstens övriga arrangemang med Öppna förskolan c/o:

20/9 Naturverkstad: Vi bygger insektshotell

11/10 Dans: Fågel 2-5 år

15/11 Teater/Textil: Textilworkshop + Ellens boll som fingerdockteater

6/12 Teater: Bo bebisar 6-18 månader

En fjäril som har satt sig på en blomma i naturen

Bilder: (C) Naturskyddsföreningen