FUNKISFESTIVAL Deltävling 2023

Dags att tagga till för den 25 februari händer det, Upplands-Bro kommuns deltävling i Funkisfestivalen 2023!

En bild på programledaren Robban

13 fantastiska artister kommer att ge sitt allt i Sveriges största musiktävling för funktionsnedsatta, Funkisfestivalen!
Artisterna bjuder på allt från dansbandsgung av Black Jack till kärleksballader av Bruno Mars, missa inte att rösta på just din favorit bland guldkornen!

Presentatör för kvällen är även allas vår egen Robban som tog hem titeln som vinnare av kommunens semifinal 2022, samt tog sig hela vägen till den stora finalen av Funkisfestivalen på Waterfront!

I deltävlingen röstas Upplands-Bro kommuns bidrag till Stockholms semifinal i Funkisfestivalen den 25 och 26 april på Nalen, därefter följer den slutgiltiga Riksfinalen den 19 juni på Stockholm Waterfront!

Vill du veta med om Funkisfestivalen och Funkis i Upplands-Bro? Klicka då här!


Har du inte möjlighet att se deltävlingen på plats? Här nedan kan du se den digitalt vis vår youtube!
Prisutdelningen kommer att livesändas på vår facebook sida Kultur Upplands-Bro med start 20:00, du hittar vår facebooksida här!

 

En bild på en blond kille med glasögon som ler mot kameran


På plats

Gästartist: Jonathan Stribrant

Jonathan Stribrant är 20 år gammal och bor i Nacka utanför Stockholm. Han är en av Nacka kommuns funkisartister och tillsammans med kompisen Emelie vann de deltävlingen år 2021 med kärleksballaden "Ännu doftar kärlek" skriven av Marie Fredriksson. Förutom att tävla i Funkisfestivalen brukar Jonathan spela teater en gång i veckan på Kulturskolans Resurscenter i Linde. Han tycker om att lyssna på popmusik och låtar från Melodifestivalen. När Jonathan inte lyssnar på musik brukar han umgås med vänner, spela tv-spel och skriva skönlitterära texter för barn och ungdomar.


Barn som dansar på en scen

Dans: Dancing Queens

Dancing Queens startades av dansläraren Sara Gadd i början av 2022. Dansklasserna hålls i Bro Centrum och fokuserar mycket på utstrålning, självförtroende och gemenskap. Det som skiljer Dancing Queens från mängden är den LED-upplysta danssalen, musik efter elevernas önskemål och uttrycksfulla koreografier. Dansskolan har i dagsläget drygt 20 elever i åldrarna 13-20 år och välkomnar nya att börja. Dancing Queens bjöd på sin första egna show i december. Eleverna har även uppträtt på Kungsdagen och Brodagen och ser nu fram emot att inta scenen igen på Funkisfestivalen!

Läs mer om Dancing Queens på https://www.dancingqueens.se/ och Dancing Queens (@dancingqueens.se)

 

Café och blommor

På plats vid Ekhammarscenen kommer Floristhörnan Stationshuset att finnas! Hos dem kan du köpa vackra blommor eller gott fika. Floristhörnan kommer att servera kaffe, té, dricka, smörgåsar och bakverk. Du kan betala både med swish och kontanter på plats.

_____________________________________________________________________________________

Röstningen

För att rösta på din favorit under kvällen så går du in på www.menti.com, koden kommer att släppas precis innan kvällen börjar. Efter att du skrivit in koden väljer du vilken deltagare du vill rösta på och skickar in din röst!

OBS! Du kan endast rösta på valfri tävlande en gång, så tänk efter noga vem du vill lägga din röst på!

Deltagare funkisfestivalen 2022

Bidrag 1
Daniel med "Ingen stoppar oss nu" av Black Jack

En bild på en kille bredvid en roll-up med Funkisfestivalens logga


Bidrag 2
Albin med "All Inclusive" av Sannex

En bild på en kille bredvid en roll-up med Funkisfestivalens logga


Bidrag 3
Robin med "En dag" av Tommy Nilsson

En bild på en kille bredvid en roll-up med Funkisfestivalens logga


Bidrag 4
Natasha med "Dynamite" av BTS

En bild på en tjej bredvid en roll-up med Funkisfestivalens logga


Bidrag 5
Mikael B med "Rocka på!" av Markoolio

En bild på en kille bredvid en roll-up med Funkisfestivalens logga


Bidrag 6
Filippa med "Säg mig vart du står" av Carola och Zara Larsson

En bild på en tjej bredvid en roll-up med Funkisfestivalens logga


Bidrag 7
Nicole ft. Robban med "Jag trodde änglarna fanns" av Kikki Danielsson

En bild på en tjej bredvid en roll-up med Funkisfestivalens logga


Bidrag 8
Christian med "Min kärlek" av Shirley Clamp

En bild på en kille bredvid en roll-up med Funkisfestivalens logga


Bidrag 9
Mikael C med "Thriller" av Michael Jackson

En bild på en kille bredvid en roll-up med Funkisfestivalens logga


Bidrag 10
Matilda med "Heaven" av Bryan Adams

En bild på en tjej bredvid en roll-up med Funkisfestivalens logga


Bidrag 11
Gustav med "Se på mig" av Jan Johansen

En bild på en kille bredvid en roll-up med Funkisfestivalens logga


Bidrag 12
Derun med "Just the way you are" av Bruno Mars

En bild på en kille bredvid en roll-up med Funkisfestivalens logga


Bidrag 13
Mattias med "Under mitt tunna skin" av Patrik Isaksson

En bild på en kille bredvid en roll-up med Funkisfestivalens logga


Jury 2023

Precis som förra året så kommer en oberoende jury, som utöver tittarnas röster, vara med och rösta fram årets vinnare av Funkisfestivalen Upplands-Bro!

Dessutom kommer juryn att ta fram ytterligare tre vinnare inom foljande kategorier:

  • Bästa koreografi
  • Bästa scenkläder
  • Bästa scennärvaro

I årets jury sitter:

Mahdi Ahmadi

Mahdi är 24 år och bor på Södermalm. Han jobbar på en daglig verksamhet som heter Homsan-Kulturverkstan där han jobbar med musik och teater som är hans huvudintressen. Förutom sitt intresse för instrument och att stå på scen och så gillar Mahdi att gå på disco med vänner för att dansa och spela bowling med kompisarna på kortis.

Haniyeh Nazeri Tilenoei, kommunikatör

Haniyeh arbetar som kommunikatör på Upplands-Bro kommun. Hon har utbildat sig i kommunikation och media i Iran och har tidigare arbetat i Iran i flera år på TV som programledare och presentatör, och flera år som journalist och kommunikatör.

Haniyeh har också gått i sångundervisning och lärt sig persisk traditionell sång och har även anordnat för en av de största professionella musikgrupperna i Iran.

Sara Lindell Heed, kultursamordnare

Sara arbetar som kulturassistent på Upplands-Bro kommun sedan 2021, och har hand om att samordna kulturaktiviteter för grundskolan genom Skapande skola. Hon är också en av de kulturproducenter som bokar konserter och andra föreställningar för kommunens invånare. Sara har tidigare arbetat som sångpedagog på Kulturskolan Upplands-Bro.

Felicia Rydin, utåtriktad administratör

Felicia jobbar för på Kultur- och fritidsavdelningen i Upplands-Bro kommun som administratör för kulturcheckarna kopplade till Kulturskolan. Utöver detta bidrar Felicia i arbetet med flera kulturaktiviteter, såsom kommunens egna konventet King Con och bibliotekets tjejspelkvällar.

Felicia har arbetat med Funkisgruppen sedan i hösten 2022 framförallt genom Funkisfestivalen, men också med funkisgruppens referensgrupp. Denna referensgrupp finns bland annat med i utvecklingen av Kultur- och fritidskontorets trygghet- och trivselundersökningar, samt tillsammans med inkluderingsgruppen i Upplands-Bro där de erbjuder specialkompetens till verksamheter inom frågor om fysisk och digital tillgänglighet.

John Marin, kommunikatör

John arbetar som kommunikatör på Upplands-Bro kommun med fokus på filmproduktion. Han är uppvuxen i en musikalisk familj med en bror som är riksspelman, men har själv valt bild, film och skrivande som uttrycksmedel. John inledde sitt yrkesliv som journalist och arbetade sedan som bild- och filmredaktör inom resebranschen i 20 år innan han kom till Upplands-Bro år 2020.

En regnbågsfärgad bakgrund. Fem cirklar, två med frågetecken i, två med bilder på två kvinnor och en med en bild på en man

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.
Upplands-Bro kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och varierar antalet deltagare på varje evenemang för att kunna hålla avstånd i lokalen. Du behöver inte visa upp något vaccinationsbevis till våra evenemang om inget annat anges i evenemangstexten.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona