Framflyttad till den 17/6-Guidad konstvandring

Fri entré

Tor 17 Jun, 17:30 - 18:15

Kulturhuset/ TorgetBoka din fribiljett här

På grund av rådande smittspridningsläge har vi blivit tvugna att skjuta på detta arrangemanget till den 17/6. Följ med på en upptäcksresa bland den offentliga konsten i er närmiljö i Kungsängen. Rebecka Walan, initiativtagare till appen Upptäck konsten från Stockholms läns museum, tar er med på en konstvandring från Kulturhuset i Kungsängen mot kommunens nyaste konstverk.

Visste ni att grisen som står vid Ica heter La culture c’est moi, som betyder, Kulturen det är jag det. Den är skapad av Carl Fredrik Reuterswärd och det finns många olika sätt att tolka konstverket på, ett självporträtt av konstnären eller kopplingar till Särimner, som enligt den fornnordiska sagan kontinuerligt återuppstod så att det alltid fanns mat på bordet. Du har säkert din egen relation till grisen på torget i Kungsängen.

Under en guidad tur får du möjlighet att bekanta dig med konstverk och offentlig utsmyckning i din närmiljö i Kungsängen. Rebecka Walan som är konstintendent på Stockholms läns museum, med särskilt ansvar för förmedling av offentlig konst, guidar oss från torget i Kungsängen mot invigningen av Pingpong. Längs vägen berättar hon om offentlig konst, både ur ett historiskt perspektiv samt om aktuella händelser, som inte minst har belysts av t.ex. Black lives matter-rörelsen. Där har t.ex spår av kolonialism och förtryck i äldre skulpturer och dess plats i den offentliga miljön ifrågasatts.

Rebecka Walan är initiativtagare till appen Upptäck konsten, Stockholms läns museums digitala guide med konst i hela länet. En del av Upplands-Bros konst hittar du i appen och under vandringen får du höra mer om hur du själv kan bege dig ut på konstresa i Stockholms läns konstvärld. Perfekt i Corona-tider!

Två guidade turer

Kl. 17.30. Grupp 1: Guidade konstvandringar i Kungsängens offentliga konstmiljö (15 pers i 45 min, utgår från Kulturhuset i Kungsängen)

Kl. 19.00. Grupp 1: Guidade konstvandringar i Kungsängens offentliga konstmiljö (15 pers i 45 min, utgår från Kulturhuset i Kungsängen)


En dag i den offentliga konstens tecken - Fler aktiviteter i samband med invigningen av Ping Pong- Vi har behövt ändra på upplägget på aktiviteterna på grund av rådande smittspridningsläge - kolla på varje enskild aktivitet vad som gäller:

Obs! Gratis, men det är platsbokning och begränsat antal platser. Klicka på länkarna nedan så tas du vidare till evenemangssidor där du kan läsa mer om de olika aktiviteterna och boka biljetter. Boka biljett till varje enskild aktivitet.

Guidade konstvandringar i Kungsängens offentliga konstmiljö -uppskjutna till 17/6 (15 pers i 45 min, utgår från Kulturhuset i Kungsängen). Guidningen sker av Rebecka Walan, initiativtagare till appen Upptäck konsten från Stockholms läns museums 

Kl. 15:00. Invigningsceremoni av Pingpong- Inställt Ersätts av en film som ni ser här. Möt konstnären Peter Johansson och fler bakom projektet i intervjuer

Kl. 15.15. Samtal om offentlig konst och demokrati -Livesänds utan fysisk publik modererat av Li Pamp, medverkande inne i nya sporthallen- kan endast ses just den 21/3 kl. 15.15-16.15 - Här ser du sändningen

En bild på konstverket La
culture c’est moi, som föreställer en gris. 

Foto: Anna Sjunnesson. Bilden högst upp är gjord av Jan Stenberg

Fler datum

  • |  Kultur Upplands-Bro, Kulturhuset/ Torget
  • |  Kultur Upplands-Bro, Kulturhuset/ Torget