Författarbesök: John Ajvide Lindqvist

Fri entré

Tor 08 Dec, 19:00 - 20:30

Kulturhuset/ Stora scenenDrop-in

Kan vi lita på våra sinnen och skilja det som är verkligt från det som är overkligt? Sveriges skräckmästare, John Ajvide Lindqvist, vrider och vänder på perspektiven och kommer till Kungsängens bibliotek för att berätta om sitt författarskap och sina senaste böcker.

Efter en karriär som trollkarl och ståuppkomiker blev John Ajvide Lindqvist skräckförfattare. Han slog igenom med sin första roman, “Låt den rätte komma in”, som kom ut 2004 och som senare filmatiserades. Han har skrivit flera romaner och novellsamlingar sedan dess, bl.a. novellen “Gräns” som också filmatiserades. Till hans senare böcker hör “Vänligheten”, den korta kåserisamlingen “Alternativa fakta om fåglar” som han skrivit tillsammans med Mia Ajvide och kortromanen “Verkligheten”. John Ajvide Lindqvists nyutgivna thriller "Skriften i vattnet" är nominerad till priset årets bästa svenska kriminalroman 2022 av Svenska Deckarakademin.

Gratis inträde, varmt välkomna!

Omslag till boken Verkligheten 

Pre-show underhållning: skräck-quiz med fina priset

Mellan klockan 17:00-19:00 bjuder Kultur Upplands-Bro in till Pre-Show i foajén innan författarbesöket med ett spännande skräck-quiz!

Samla på dig ditt bästa team med personer som har koll på all typ av skräck; film, litteratur, historisk och verklig! Tillsammans får ni kämpa om vinsten och titeln kommunens skräckmästare! Dessutom kommer topp 4 i quizet att vinna fina priser!

Quizet kommer att starta 18:00 och körs via Kahoot så varje lag måste ha tillgång till en telefon, varmt välkomna!

PRE-SHOW I FOAJÉN!

Detta evenemang är en del av Kultur Upplands-Bros nya satsning, Pre-Show i foajén!
I Pre-Show erbjuds spännande aktiviteter inför våra evenemang, konserter, författarbesök och föreställningar, perfekt för vännerna, kollegorna och familjen! Utöver själva Pre-Show finns även Café Boulevard på plats mellan 17:00-19:00 på plan 2 i foajén.

Läs mer om Pre-Show programmet här!