FÖRFATTARBESÖK: HENRIK BERGGREN

Fri entré

Tor 21 Feb, 19:00 - 20:30

Kulturhuset/ Stora scenen

Henrik Berggren har vunnit ryktbarhet för sina biografier över Olof Palme och Dag Hammarskjöld. Nu besöker han Kulturhusets stora scen och pratar om sin senaste bok Landet utanför.

Hösten 1939 stod världen på tröskeln till andra världskriget. När kriget väl bröt ut drabbades många av Europas länder hårt, men i Sverige fortsatte vardagslivet: biograferna gick för fullt, dansorkestrarna spelade och i sportaffärerna såldes kälkar och skidor som aldrig förr. I sin senaste bok Landet utanför skildrar Henrik Berggren kända och okända svenskars liv under det första krigsåret. Boken är första delen i en trilogi om andra världskriget.

Fri entré, inga biljetter och varmt välkomna.

Skrivet om boken:
"Landet utanför utgör del ett i en trilogi om Sverige under andra världskriget. Det är välbehövligt med en sådan serie, för det behövs en syntes över Sveriges roll och insatser under andra världskriget. Varför inte Henrik Berggrens bok blev Augustnominerad förblir för mig en gåta. Henrik Berggren är en perfekt guide genom det snåriga andra världskriget. Det är spännande, kunnigt och riktigt bra genomfört!
Rekommenderas varmt! "
-
Bo Karlsson

Läs hela bokrecensionen här!

Foto: Göran Segelholm