För Fritidshem: Bokstavsbyrån + dansworkshop

Fri entré

Ons 28 Okt - Mån 28 Dec

EkhammarscenenMaila och anmäl dig

Läslovet 2020 arrangerar vi Bokstavsbyrån, en dansföreställning om bokstäver med tillhörande workshops. Du som fritidshem i Upplands-Bro kommun kan komma med din grupp kostnadsfritt. Obs! Ändrad plats till Ekhammarscenen p. g. av vattenskada på Stora Scenen.

Dansföreställning med workshop av Zebradans. Obs! Endast för fritidshem

Om dansföreställningen: Inger och Sanna har mycket att göra! Telefonen ringer stup i kvarten och olika läs och skrivuppgifter ska lösas. Publiken är med och ljudar och hjälper till med olika ord. Efter föreställningen ingår en dansverkstad med lek- och rörelsebaserade övningar.

Bokstavsbyrån utgår från läroplanen. Föreställningen kompletterar den ordinarie läs- och skrivundervisningen, via estetiska läroprocesser och levande scenkonst. I ett lekfullt sammanhang med hjälp av danskonsten tar vi fasta på fantasi, lek och rörelse för att på ett lustfyllt sätt arbeta med barns språkutveckling.

Åt vilket håll skrivs ett brev? Hur blir en krumelur en bokstav? Sammansatta ord får eget liv och plötsligt dansas orden till en härlig låt!

På plats finns även personal från Läsa Äger och biblioteketet som lästipsar!

Läs mer om Läsa äger här

Föreställningen följs av en workshop med dansarna och pedagog.

Upplägg onsd 28/10

Föreställning nr 1.
9.30 - 10.15 
workshop nr. 1 (deltagarna delas upp i två mindre grupper)
cirka 10.30 - 11.00

Upplägg torsd 29/10

Föreställning nr 1.
9.30 - 10.15 
workshop nr. 1 (deltagarna delas upp i två mindre grupper)
cirka 10.30 - 11.00

Föreställning nr 2
12.00 - 12.45 
workshop nr. 2 (deltagarna delas upp i två mindre grupper)
13.00 - 13.30 

Kan endast bokas av Fritidshem! Kostnadsfritt. Målgrupp: 6 - 7 år. Boka din Fritidsgrupp på: pedagogrummet@upplands-bro.se Ange antal deltagare, både pedagoger och barn och vilken av tiderna ni önskar komma(vi har ett maxantal per föreställning på 50 deltagare). Vi prioriterar barn i åldern 6-7 år, men skicka gärna in önskemål om ni är en grupp med 8-åringar. För att anmäla er måste ni kunna delta under både workshop och dansföreställning.

Obs! Plats ändrad till Ekhammarscenen p. g av vattenskada!

Vi har en stor vattenskada som orsakades av en avloppsläcka på vår Stora scen i Kulturhuset i Kungsängen. Renoveringsarbetet av scenen har dragit ut på tiden och vi måste därför flytta arrangemangen i oktober till andra spelplatser eftersom att renoveringen dröjer. Under varje arrangemang ser du information om just den spelplatsen och vi uppdaterar Kulturportalen löpande med aktuell information.

Ekhammarscenen ligger på Skolvägen 20 i Kungsängen. Hitta hit

Det finns möjlighet att äta medhavd matsäck i vår fojé. Tänk då på att du inte får ta med produkter som innehåller ägg eller nötter, det finns allergiker som vistas dagligen i lokalen.

Föreställningen spelas för allmänheten den 28/10 kl. 13.00- Mer info och boka biljetter här!

Produktionsinfo Boksytavsbyrån: Medverkande: Av: Magdalena Eriksson Koreografi: Magdalena Eriksson Dans: Inger Kolterud & Sanna Lundström Musik: David Shutrick Scenografi/kostym: Anna Nyberg Mask: Cais-Marie Björnlod Ljus: Clyde Blomberg Produktion: ZebraDans

Två svarklädda dansare med bokstäver i händerna sitter på en byrålåda

Foto: Magnus Thelin