Folkmusik: Kolonien Obs! Ändrat datum

Fri entré

Lör 04 Dec, 15:00 - 16:00

I Kolonien får vi möta den nya generationens folkmusikvåg med musikaliska rötter i den svenska folkmusiken med tillskottet av internationella influenser. Sedan debutalbumet som kom ut 2012 har de etablerat sig som en självklar och framträdande del på den skandinaviska folk- och världsmusikscenen.

OBS! Tyvärr har det blivit en miss i bokningen, så konserten spelas istället den 4/12 kl. 15.00(den 5/12 utgår). Ni som bokat biljetter till den 5/12 erbjuds biljetter till den 4/12 istället.

Familjekvartetten Kolonien arbetar nu på sitt tredje album, som släpps 2021 av skivbolaget Supertraditional i Skandinavien och Cumbancha internationellt.

En personlig berättelse om 10 år tillsammans som band, svårigheterna och glädjen i att vara kollektiv och växa upp tillsammans, men också en frustration över samhällets växande fokus på individen och frågor om hur vi ska möta vår tids stora utmaningar.

Målgrupp: Vuxna och ungdomar
Längd: ca 60 min

I över ett decennium har Kolonien varit en del av folkmusikscenen i den nya eran. Med sin karakteristiska sång och mångfald av musikaliska influenser har de utmanat bilden av samtida folkmusik och skapat sitt eget kreativa utrymme i utkanten av traditionell musik.

Kolonien skapar sin egen värld på folkmusikkartan. En generös värld av nu och då, av lek och allvar.

Deras debutalbum ”Clockwise” släpptes 2012 och bandet tilldelades ”Årets nykomling” på Folk- och World Music Awards. 2015 släppte Kolonien sitt andra album ”Land of Dreams” och bandet signades av MTA Production, Sverige.

Internationellt intresse växte och efter över 500 konserter i 14 länder fick bandet en showcasekonsert på Folk Alliance International i Kansas City, 2018 som startade årliga turnéer i Nordamerika.

Under 2020 inleddes ett samarbete med Vermont-baserade och flerfaldigt prisbelönta skivbolaget Cumbancha för att släppa deras tredje studioalbum.

Låt dig ryckas med och lyssna på ett smakprov!

Anna Möller - fiol, sång
Arvid Rask - gitarr, sång
Erik Rask - gitarr, bas, sång
Mischa Grind - slagverk, sång

En bild på hela musikgruppen Kolonien med kläder och möbler i orangebruna toner.

Fler datum

  • |  Kultur Upplands-Bro , Kulturhuset/ Stora scenen

    Folkmusik Kolonien 5/12 kl:15.00