Film: Woman at war

80-100 kr

Tis 24 Mar, 19:00 - 21:00

Kulturhuset/ Stora scenenKöp biljett här

Miljökamp och musik i en ljuv symfoni

Islands Oscarsbidrag för 2019 är en härlig dramakomedi om en David och Goliat-strid. Ett unikt kvinnoporträtt och kreativ regi gör "Woman at War" till en film som fascinerar från första till sista bildrutan.

49-åriga Halla är en charmig, ensamstående körledare med en hemlig sidosyssla. Vad ingen vet är att hon också är "Mountain Woman", den efterlysta terroristen som hela Island letar efter. Halla gör vad hon kan för att stoppa kinesiska storbolag att trampa in i hennes land och förstöra naturen. Att sabba elledningar är kanske en udda hobby för en tant nära medelåldern, men det blir aldrig svårt att heja på filmens udda antihjälte i hennes strid. Det är ett farligt, smutsigt jobb men någon måste göra det. Samtidigt som Halla förbereder sig för en omfattande sabotageoperation mot aluminiumindustrin får hon veta att hennes ansökan om adoption av en liten flicka från Ukraina har godkänts. Nu måste hon välja sin väg.

Regi: Benedikt Erlingsson

Skådespelare: Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson

Premiär: 22 februari 2019 Censur: Barntillåten Längd: 101 min

Vi öppnar biografen en timme innan föreställningen på plan 2 i Kulturhuset. Vi kommer att ha popcorn, snacks och läsk till försäljning.

Varmt välkomna önskar Bio Kuben

Har du speciella behov eller frågor kontakta oss på Bio Kuben: biokuben@outlook.com eller 0763-11 84 11