Familjen Svängssons Mysiga Musikaffär

Hela familjen Svängsson är på plats i musikaffären och bjuder in dig till ett musikalist äventyr!

Välkomna in i Familjen Svängssons jazzmysiga musikaffär! Farsan Svängsson står i kassan och spelar på sin kontrabas. Pappa Börje sköter lagret, fast spelar hellre på sina trummor. Lillebrorsan Adde är synthexpert men sitter helst bakom den stora svarta flygeln. Storasyrran Lisa chefar på sin gitarr och sjunger så det svänger i hela butiken. Vad vill du köpa i musikaffären? Vad du än köper, kostar det bara 1 krona! Följ med familjen Svängsson på ett musikaliskt äventyr! Det är en musikföreställning med helt egenkomponerad musik av ensemblen. De utlovar akustisk musik med hög kvalitét som gör sitt avstamp i jazzen! Texterna är lekfulla, humoristiska, allvarliga, kloka, direkta och lättillgängliga för barnen, som får delta med både sång och rörelser.

Längd: 45 min
Ålder: Familjeföreställning som passar för 3-8 år och deras sällskap
Pris: Gratis, men platsbokning krävs

Fyra personer som står utomhus framför en gammal bil


Medverkande:
Lisa Östergren Sång, klockspel och gitarr
Josef Kallerdahl Kontrabas och sång
Andreas Landegren Piano och sång
Isak Andersson Trummor och sång

Lisa Östergren är soloartist, musiker och kompositör. Sedan 2001 har Lisa arbetat som bandledare och producent för musikföreställningen Familjen Svängsson. Lisa har arbetat som körvokalist åt artister såsom Carola, Liza Minelli och Cher m.fl. Lisa är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm samt vid Rytmisk Musikkonservatorium i Köpenhamn. Mellan 2016-2020 var Lisa en av medlemmarna i vokalgruppen The Real Group.

Andreas Landegren har arbetat professionellt som pianist, kapellmästare och arrangör sedan 2000. Han har arbetat som kapellmästare för SVT:s barnprogram Combo samt Carolas Jul i Betlehem 2005. Andreas har producerat ett flertal skivor och 2011 släppte Andreas sin första soloskiva, Science Of Imagination. Sedan 2010 har han medverkat i som keyboardist och arrangör hos Lotta på Liseberg (TV4). Spelar sedan några år tillbaka med Måns Zelmerlöw. Andreas är utbildad musiker på Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

Josef Kallerdahl frilansar som kontra- och elbasist på heltid sedan 2001 efter studier på musikhögskolan i Göteborg. Med grupper som MUSICMUSICMUSIC, New Tide Orquesta, Lina Nyberg Band och Nils Berg Cinemascope har han besökt jazzklubbar och festivaler över hela världen. Josef klev in som karaktären Farsan Svängson under 2012 och är därmed den nyaste familjemedlemmen. Att Lisa och Adde numera har både farsa och pappa kommenteras sällan av barnen och lämnas oförklarat i föreställningen. Familjen Svängson är helt enkelt en alldeles vanlig extraordinär familj!

Isak Andersson är utbildad på Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Spelar just nu med Maria Kvist Quartet och Jakob Norgren Jazz Orchestra. Har turnerat med the Visitors i flera länder och har spelat med flertalet artister/band som tex David Lindgren, Sven-Bertil Taube, Svante Thuresson, Pernilla Andersson, E-type, Hadaraina och Socatekovah. Han har även spelat i musikalen Chicago på Stockholms Stadsteater och Bullets over Broadway på Göta Lejon samt i flera SvT-produktioner.

Läs mer om Familjen Svängsson här!

Presenteras i samarbete med Länsmusiken i Stockholm: Musikaliska | Konserthuset vid Nybrokajen

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.
Upplands-Bro kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och varierar antalet deltagare på varje evenemang för att kunna hålla avstånd i lokalen. Du behöver inte visa upp något vaccinationsbevis till våra evenemang om inget annat anges i evenemangstexten.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona