Dialogplats i Konsthallen

Fri entré

Fre 15 Sep - Lör 30 Sep

Kulturhuset/ Konsthallen

Just nu formas Mitt Bibliotek och du är en viktig del av den. Läs mer om vad och varför.

Hur vill du Biblioteka?

På dialogplatsen Mitt Bibliotek i Konsthallen kan du läsa, rita, lyssna, uppleva och lära mer om Biblioteket i Upplands-Bro. Framförallt har du här möjlighet att tänka helt nytt och lämna just dina åsikter, tankar och idéer om hur du önskar att ditt drömbibliotek ska vara, göra och se ut de kommande fem åren med fortsatt riktning in i framtiden.
Här samlar vi in underlag till den nya Biblioteksplanen, Mitt Bibliotek 2024-2028.

Kom och möt biblioteket och berätta. Vi lyssnar spänt! Välkommen in i Konsthallen i Kungsängen med samma öppettider som Biblioteket.

DIALOGPLATSEN GRUND

Varje Bibliotek måste ha en biblioteksplan, det är lag.

Bibliotekets verksamheter förverkligar Agenda 2030 övergripande mål
Alla ska med.

Bibliotekets verksamheter stärker flera enskilda mål i Agenda 2030, vilka mål tror du biblioteket kan nå genom sina verksamheter? Se vilka du kan hitta bland kuberna på bordet!

Bibliotekets verksamheter möter också flera av Upplands-Bro Kommuns övergripande mål, så som Stärkt medborgarnytta, Värdigt åldrande, Livslångt lärande och Social hållbarhet.

Biblioteksplanen är också en del i hur vi förverkligar Kultur- och fritidspolitisk strategi 2030, Intryck, Uttryck, Avtryck Upplands-Bro. I det lilla rummet kan du läsa de 9 korta novellerna som berättar hur vi gör och mår i Upplands-Bro om sju år. I vilken novell känner du igen dig mest?

En del av de samarbeten vi gör och hur det stärker effekterna för alla invånare visas på den digitala skärmen i det lilla rummet. Se efter om du känner igen någon!

Vi möter barngrupper (och vuxna) här som med en annan typ av berättande kan rita sitt drömbibliotek. Hur skulle ditt drömmigaste bibliotek se ut? Visa oss!

Det finns en iPad med korta berättelser om vad ett bibliotek kan vara. Kom och lyssna!

Du är viktig och vi önskar att du vill vara med och delta. Idag och fram till den 30 september har vi dialoger, workshops och möten i Konsthallen. Vi frågar, lyssnar, undersöker och tar in underlag till Upplands-Bro nya biblioteksplan Mitt Bibliotek.
Läs ännu mer om hur vi tar fram biblioteksplanen här.

Kom och var med du också!