Cosplay workshop

Fri Entré

Ons 01 Feb, 17:00 - 20:00

Välkommen att lära dig allt om cosplay och att skapa din egen kostym! Helt gratis och inga förkunskaper krävs!

Inför det årliga konventet KingCon kommer det att hållas kurser i hur du skapar din egen cosplay. På plats får du lära dig om foamwork för att skapa rustningar och liknande, du lär dig göra egna vingar till din kostym och hur du kan skapa en cosplay helt av återvunnet material! 
Boka din plats redan idag!

Cosplay workshop 1 februari

Nybörjar-tekniker i foamwork. Inga förkunskaper behövs!
Vi går igenom hur du skapar en 3D kostym-del i EVA-foam. Du kan göra en del av en rustning, t.ex axelskydd eller underarmsskydd. Det går sen att måla så att det ser ut som metall, läder eller plast!
Vi bjuder på macka och dryck.

Cosplay workshop 22 februari

Gör dina egna fé-vingar i cellofan och metalltråd. Inga förkunskaper behövs! Vingarna blir skimrande och lätta, och funkar till många olika karaktärer.
Vi bjuder på macka och dryck.

Cosplay workshop 22 mars

Gör din egen kostym i återvunnet material. Inga förkunskaper behövs! Vi går ihop i små grupper och skapar en kostym med det som finns till hands. 
I samband med Earth Hour-veckan. Vi bjuder på macka och dryck.

Cosplay workshop 26 april

Var med och skapa kostymer och props (rekvisita) till Kulturskolans uppsättning av Scooby Doo! Du kan välja mellan följande uppgifter: - forma Scooby Doos öron i EVA foam (typ liggunderlag) - skapa Scoobys hundhalsband - måla skor i rätt nyans till Velma och Daphne - applicera hippie-blommor och text på ett tyg för att skapa Spökbilen - sy scarfs till Freddie och Daphne - formge en spökdräkt med huva - måla Daphnes diadem lila - gör en skärbräda av EVA fram som en låtsaskniv kan fastna i - måla en tavla med landskap till ett hotell - ...med mera! Allt material finns på plats, bara kom! Vi bjuder på macka och dricka.

Tid: 17:00-20:00
Ålder: 13-20 år
Pris: Gratis
Maxantal: 10 personer per workshop

Missa inte heller vårens tjejspelkvällar! Tillsammans ses vi och spelar bräd- och sällskapsspel på onsdagar i Kulturhuset! För dig som identifierar dig som tjej och är mellan 13-20 år, läs mer här!

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.
Upplands-Bro kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och varierar antalet deltagare på varje evenemang för att kunna hålla avstånd i lokalen. Du behöver inte visa upp något vaccinationsbevis till våra evenemang om inget annat anges i evenemangstexten.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona