Cirkus/Dans: Signal

50 kr

Lör 23 Nov, 13:00 - 14:00

Kulturhuset/ Stora scenenKöp biljetter här

Pampigt allkonstverk som fyller upp scenen och våra hjärtan- från 5 år

SIGNAL är en föreställning som bjuder in, sänder ut och signalerar. Ett allkonstverk och en lek med rörelse, ljud, ljus, film och bild, där dansare och publik befinner sig i samma upplevelserum – tillsammans. Välkommen till en poetisk, överraskande och egensinnig föreställning med nya perspektiv. Här får du sitta, stå och gå. Och hålla någon i handen om du vill!

Vad är signaler och hur skapar vi dom? SIGNAL bjuder in till en förunderlig värld där du upptäcker kropp och ljud i nya sammanhang. Att vara framför och bakom, mitt i och i periferin, att kommunicera och signalera. Att signalera betyder också att kommunicera något som bär med sig en betydelse; känslor, intryck, avstånd.

Scenografen Anna Nyberg och kompositören och musikern Mikael Svanevik skapar tillsammans ett scenrum där ljudet rör sig, precis som dansarna. Långt borta och nära. Musiken är inspirerad av radions universum. Korta vågor. Långa vågor. Vågor av brus. Det är musik och ljud som pekar in i framtiden och blickar bakåt på samma gång.

Längd: 45 min
Pris: 50:-
Ålder: Familjeföreställning från 5 år

Av: Claire Parsons Iscensättning: Claire Parsons Koreografi: Claire Parsons i samarbete med dansarna Medverkande våren 2019: Mira Björkman, Viktor Gyllenberg, David Nondorf och Linn Ragnarsson Medverkande i originaluppsättningen: Mira Björkman, Viktor Gyllenberg, Elin Hallgren, André Kaliff, Linn Ragnarsson Scenografi: Anna Nyberg Musik: Mikael Svanevik Ljus: Mira Svanberg Kostym: Bitte Palm Mask: Gunilla Pettersson Foto och film i föreställningen: Tina Axelsson Producent: Anna Karlander

Läs mer om danskompaniet Claire Parsons här

Med stöd från Kulturrådet, Stockholms Stad, Region Stockholm och Konstnärsnämnden. Urpremiär 5 - 7 november 2017 på Dansens Hus, Stockholm.

Presscitat och publikröster:

"Ett interaktivt allkonstverk med publiken i huvudrollen." Ylva Lagercrantz Spindler, SvD

"Den var helgrym!" Ida, 5 år

4 dansare och akrobater i vita dräkter. En balanserar en stav på huvudet som det kommer rök ur.

Foto: Martin Skoog

Foto: Michael Johansson