Bokcafé - skräck

Tor 24 Nov, 19:00 - 20:30

Kulturhuset/ Stora scenenPlatsbokning

Inför skräckmästaren John Ajvide Lindqvists besök har bibliotekets personal plockat fram sina favoriter på temat skräck. Vad är det för böcker som håller oss vakna om nätterna? Ta gärna med egna boktips eller slå dig bara ner och lyssna.

Bibliotekets personal kommer med boktips för både stora och små läsare på temat skräck. Ta gärna med egna boktips eller slå dig bara ner och lyssna. Biblioteket bjuder på fika men du kan också köpa mat eller dryck från café Boulevard och ta med till Stora scenen.

Dessutom får du chans att vinna en fin bok om du är med i bibliotekets boklotteri!

Gratis! Anmäl dig via länken ovan.

Kolla också in:
Kura skymning i Kungsängen
Kura skymning i Bro
Författarbesök John Ajvide Lindqvist

En bild på författaren Nike Ravenscar

Nike Ravenscar

Pre-show underhållning: Skräck-inspirerad poesi med Nike Ravenscar och Love kraft

Mellan klockan 17:30-18:30 bjuder Kultur Upplands-Bro in till Pre-Show i foajén innan bokcafét med skräckpoesi läsning!

Nike Ravenscar

Mitt namn är Nike Ravenscar, och en av mina stora passioner i livet är att skriva. Jag har gett ut två poesiböcker, ”Witches & Vagabonds” samt ”Minnen & Visioner”.

Det jag skriver brukar skildra olika resor som jag gjort. Fysiska, mentala och andliga. Till både avlägsna platser och tider. Syftet med resorna är att vidga vyerna, inhämta kunskap och njuta av det sköna. För skönheten kan finnas på många olika ställen. Även de allra mörkaste. Det gäller bara att kunna hitta den.

Love Kraft

Love Kraft är kryptozoologen och enstöringen från Håtuna. Sedan barndomen har han varit fascinerad av ensliga platser och vattennära mark. Ett tema som bland annat kan synas i hans debutverk, Skuggan över Eriksund, om en antikvarie som reser genom Upplands-Bro med omnejd och slutligen hamnar på avvägar i Eriksund. Vid sin kontakt med människorna där gör han märkliga upptäckter som avslöjar iktyologiska fasor.  

Krafts fascination för det okända har lett honom till flera litterära fynd som han bearbetat och använd i berättelserna, Skräcken i Lejondal, En åminnelse över major Samuel Johnson från Bro och Viskningarna i mörkret vid Frölunda vatten.  

Bered er på en gastkramande kväll i det ockulta och kusligas tecken när denna sällsynta eremit intar scenen för första gången på decennier. 

PRE-SHOW I FOAJÉN!

Detta evenemang är en del av Kultur Upplands-Bros nya satsning, Pre-Show i foajén!
I Pre-Show erbjuds spännande aktiviteter inför våra evenemang, konserter, författarbesök och föreställningar, perfekt för vännerna, kollegorna och familjen! Utöver själva Pre-Show finns även Café Boulevard på plats mellan 17:00-19:00 på plan 2 i foajén.

Läs mer om Pre-Show programmet här!

En kvinna som ler. Flera som skålar med champagneglas.