Boka nu - Glad och Sur i ur och skur (LIVESÄNDNING)

Tis 20 Okt, 10:00 - 11:00

Digital och interaktiv

Kultur i förskolan välkomnar förskolorna i Upplands-Bro till en LIVESÄND föreställning med en interaktiv frågestund!

Teaterföreställning Glad och Sur i ur och skur med Mittiprickteatern
livesänds som en Corona-anpassning denna höst. Efter föreställningen blir det frågestund med skådespelarna! Vad vill ni fråga?

En magisk och underfundig pjäs om känslor och vad som gör oss till de vi är (läs om arbetsmetod längre ner här).

Tisdag 20 oktober kl. 10.00 livesänder vi föreställningen från Ekhammarscenen i Upplands-Bro. Föreställningen är ca 35 min lång och därefter följer en interaktiv stund tillsammans där barnen får vara aktiva. Skådespelarna bjuder in till samtal med barnen och vi avslutar med att förskolorna har möjlighet att ställa frågor till de medverkande. Total längd 60 min.
Kostnad: 50 kr/ barn
Längd: cirka 35 minuter + efterföljande interaktiv stund 25 min (totalt 60 min)

För att boka in er på denna aktivitet mejla till Amanda på info@withinart.se (Amanda vikarierar för kulturassistent Ann-Christine Jansson på Upplands-Bro Kommun).

Anmäl antal barn samt skriv vilken förskola/familjedaghem det gäller. När vi har mottagit er bokning skickar vi en mer information.

Information på barnkulturwebben

Om föreställningen:

Sofia Sur och Gustav Glad är städare på teatern. Sofia är nästan alltid glad och Gustav är nästan alltid sur – konstigt eller hur? Vad är det förresten som gör att man blir glad eller sur? Blir alla glada på samma sätt, eller är det olika? Och hur är det när man är ledsen, överraskad, rädd eller arg?

En dag ska Sofia och Gustav städa logen, rummet där skådespelarna klär om till sina teaterkostymer. Rummet är stökigt och fyllt av kläder, hattar och skor. Bland alla saker hittar de ett manus, en teaterpjäs, som de nyfiket börjar läsa. Till sin förvåning upptäcker de att teaterpjäsen handlar om dem själva…

Arbetsmetod

Glad och Sur i ur och skur är en pjäs för barn från 3 år som handlar om känslor och hur de påverkar oss och vår omgivning.


Som vanligt gör vi ett förarbete i stadsdelen Rinkeby-Kista i Stockholm – vi gör besök på förskolorna och samtalar kring föreställningens tema och improviserar tillsammans med barnen (det är trettonde året i rad som vi gör detta).

Efter förarbetet på förskolorna tar det slutgiltiga manuset form för att sen repeteras under 6 veckor och därefter spelas för alla ca 1300 barn i åldern 3 - 5 år i stadsdelen – föreställningen spelas även på Påfågeln, Stockholm och på turné i landet under 2020/2021.


Vårt sätt att arbeta är otroligt givande för såväl oss på teatern, som barn och personal i förskolorna.

Foto:Miki Anagrius