Biblioteket "Take away"

Lör 01 Jan - Ons 15 Jun

Biblioteket

Hämta din bok utanför biblioteket! Du ringer, vi plockar, du hämtar.

Är du lässugen och gärna vill låna några av bibliotekets böcker men tvekar över att gå in i lokalen? Ring oss innan du går ut på din promenad. Telefonnummer hittar du här. Ha ett härligt boksamtal med personalen. Välj vilka böcker du vill låna. Bestäm en tid när du kommer och hämtar dina valda böcker så står vi utanför biblioteket med böckerna utlånade och klara och väntar på dig.

Det går också bra att använda vårt digitala bibliotek:

  • Låna e-böcker och e-ljudböcker och läs på din dator, surfplatta, läsplatta eller mobiltelefon.
  • Låna om dina böcker på Mina sidor eller via telefon eller mejl. Du kan låna om tre gånger.
  • Du kan återlämna dina lån i bokinkastet i Kungsängen. Bokinkastet hittar du till höger om ingången till kommunhuset. OBS! Ta ditt lånekort med dig.
  • Strömma filmer via Cineasterna. Nu två filmer per vecka!

Just nu tas ingen förseningsavgift ut på dina lån.

Det går bra att ringa biblioteket för att göra ett omlån. Gränsen för omlån har höjts från två till tre gånger. Om du vill lämna tillbaka böcker när biblioteket är stängt finns det ett bokinkast vid entrén till kommunhuset i Kungsängen.

Om du måste hålla dig hemma har du möjlighet att ladda ner e-böcker, strömma ljudböcker och strömma film från vår hemsida. Gränsen för att strömma film höjs till två filmer i veckan.

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona