Beatbox Sensation - dans, beatbox show & workshop

Fri Entré

Sön 05 Jun, 18:00 - 19:40

Stjärnparken i Bro CentrumDrop-in, ingen platsbokning krävs!

I "Beatbox Sensation" möter publiken två Beatboxers i en dialog som speglas/tolkas av dansare som visualiserar det som musikerna ”säger” varandra. Dansarna presenterar musiken för publiken. De använder musik som upplevelse och låter den vara inspiration till rörelse.

Beatboxare kan göra både cool, häftiga och roliga ljud, de förmår att använda sin stämma till att forma musikinstrument på en fantasifullt sätt, och göra det till något helt särskilt.

Föreställningen är en hyllning till den mångfacetterade kultur som tog sin början i New York & Los Angeles. En rörelse i kropp och röst, en rörelse genom tiden och en kulturell rörelse som har betytt otroligt mycket i hela världen. Den fjärde generationen artister i Freestyle Phanatix visar oss hur hiphopens grundvärderingar är lika behövda idag som när de skapades i New Yorks ghetton: Fred, Gemenskap, Kärlek och Att ha kul är budskapet och ramen för Beatbox Sensation.

Gemenskapen och att göra något tillsammans visas på scen som en motpol till sociala medier på internet. Föreställningen är en manifestation av att det att vara duktig på något att kunna något riktigt bra, är ett bevis på att du är ”något” eller ”någon”, som är värt mycket mer än de negativa intryck som håller dig tillbaka eller nere.

Denna teatraliska interaktiva föreställning ger garanterat en medryckt publik, som får en prima upplevelse av vilket fantastiskt instrument människan kan vara i sig själv och hur dans kan formas efter dessa levande instrument. Föreställningen avslutas på ett festligt crescendo tillsammans med publiken, och hela upplevelsen följs av en Q/A med publiken.

Längd: 40 minuter
Ålder: 9-19 år
Pris: Gratis drop-in

BEATBOX-WORKSHOP


Strax efter föreställningen, 19:00, kommer det även finnas möjlighet att delta i en beatbox-workshop!
I detta program får du lära dig ett nytt instrument, dig själv. Med röst och kropp som verktyg får du möjlighet att uttrycka dig på ett nytt sätt. Här får du leka dig fram till nya kunskaper om rytm och rörelse tillsammans med andra. Du får även en inblick i en stor musikkultur, nya kulturuttryck och den livsstil som hiphop är. Tillsammans med våra professionella instruktörer får du praktiskt prova sig fram till kunskap inom dans och beatbox.

Lyssna – associera, uttrycka tankar, förmedla känslor och bilder som uppkommer vi musiklyssnande.

Anmälan hittar du här via Sparks!

Längd: 40 minuter
Ålder: 9-19 år
Pris: Gratis men anmälan krävs

En poster för beatbox sensation. Flera personer som break-dancear


Föreställningen sker i samarbete med DANSISTAN/CIRKUSISTAN, dans- och cirkusföreställningar för barn och unga. www.dansistan.se

Logga med texten "Dans i stan, cirkus i stan" i orange, blått och svart.

Minska smittspridningen

Med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset, vänligen visa hänsyn till dina medmänniskor och stanna hemma om du känner dig krasslig.
Upplands-Bro kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och varierar antalet deltagare på varje evenemang för att kunna hålla avstånd i lokalen. Du behöver inte visa upp något vaccinationsbevis till våra evenemang om inget annat anges i evenemangstexten.

information om Coronaviruset

Mer information om coronaviruset finns på kommunens hemsida https://www.upplands-bro.se/corona