Alzheimerdagen 2021

Fri entré

Tis 21 Sep, 13:00 - 16:30

Välkomna till Alzheimerdagen 2021! I år uppmärksammar vi dagen för elfte gången och firar ett sent tioårsjubileum!

Idag lider 47 miljoner människor i världen av demens och till år 2050 beräknas antalet stiga till 131 miljoner. I Sverige lever 160 000 människor med en demensdiagnos och ämnet berör oss alla. Sedan 1994 anordnas internationella Alzheimerdagen i hela världen för att uppmärksamma situationen för personer med demenssjukdom och deras anhöriga.

Sedan 2010 bjuder Upplands-Bro kommun in till Alzheimerdagen runt den 21 september för att uppmuntra alla att handla för att personer med demenssjukdom och deras anhöriga kan få hjälp.

Vid Alzheimerdagen vänder sig Upplands-Bro kommun till en bred publik med intresse för demens, personer med demenssjukdom, deras närstående, politiker, alla som i sitt arbete kommer i kontakt med personer med demenssjukdom och alla som är intresserade.

Upplands-Bro kommuns Alzheimerdag är en spännande dag fullspäckad med information, föreläsningar, konstutställning, mässa, spännande möten och överraskningar. Dagen anordnas av Förebyggande enheten för äldre.

Kultur Upplands-Bro presenterar en familjeföreställning Glömstället 25/9 som handlar om en farfar som håller på att utveckla en demenssjukdom och hans barnbarn. Läs mer om föreställningen och boka biljetter här!

Kulturinslag: I foajén möter ni bl.a. biblioteket med läsinspiration för personer med demenssjukdom och för anhöriga. Under Alzheimerdagen kommer det finnas en konstutställning där ett urval av målningar skapats av personer med kognitiv sjukdom.

Plats: Kulturhuset, Kungsängen, plan 1 och 2.

Tid: 21/9 kl 13.00 – 16.30.
För att hålla nere antalet besökare i utställningshallen anmäler du ankomst kl 13 eller kl 13.30.

Platserna är begränsade och många är intresserade så vi vill att du vid förhinder avbokar din plats senast 24 timmar innan eventet. Vid utebliven närvaro utan avbokning debiteras du 500 kr. Biljetten får överlåtas.

För frågor, avbokning och anmälan till reservlista om biljetterna är slut, kontakta charlotta.eriksson@upplands-bro.se

Läs mer om dagen i pdf:en Pdf, 324 kB.