Utställning: Kulturarva

Fri Entré

Lör 11 Jun - Fre 12 Aug

Kulturhuset/ Konsthallen

Välkomna till invigningen av utställningen Kulturarva lördagen den 11 juni kl.13:00! Dessutom blir det även invigning av bibliotekets Sandénsamling!

Utställningen Kulturarva

I utställningen Kulturarva kommer olika lokala kulturföreningar som på något sätt arbetar med att lyfta kommunens kulturarv att visas upp. I denna första del av utställningen kommer några av kommunens kulturföreningar presenteras, bilder ställas ut och föreningarna själva tipsar om deras bästa smultronställen i kommunen.

Fortsätt kulturarva - Kulturhistorisk hörna

Den 11 juni kommer även Kulturhusets nya Kulturhistoriska hörna att invigas utanför konsthallen. Hörnan kommer bestå av en samling böcker under temat kulturhistoria med en lokal inriktning. Utöver detta kommer det även att finnas en interaktiv skärm där besökaren själv kan ta del av olika digitala utställningar!
Med jämna mellanrum kommer nya utställningar publiceras och gemensamt för alla är att de på olika sätt ska lyfta kommunens historia.

SANDÉNSAMLINGEN PÅ BIBLIOTEKET

Lördag 11 juni inviger Upplands-Bro Bibliotek sin Sandénsamling. 400 titlar ur makarna Gudrun och Börje Sandéns efterlämnade boksamling har katalogiserats och fått en egen placering i Svenngårdsrummet på plan 5 i Kulturhuset. Till skillnad från volymerna i Svenngårdssamlingen kommer det att vara möjligt att låna många av Sandénsamlingens titlar och de är redan nu sökbara i bibliotekets katalog.

Läs mer på kultur.upplands-bro.se