Författarbesök: Ingela Johansson Ohrstedt

Fri entré

Tor 06 Feb, 18:00 - 19:30

Kulturhuset/ Trappan

Kom och lyssna på vår lokala författare berätta om sin senaste bok och den research och skrivprocess som ligger bakom boken.

Ingela Johansson Ohrstedt från Rättarboda berättar om sin debutroman ”Saknad- en isländsk familjefar”. Det är en roman som tar sin början på 1920-talet och som
sträcker sig över flera decennier. Boken beskriver hur makar skiljs åt och barn överges av sina föräldrar. Personliga felsteg får förödande konsekvenser. Krigen stänger gränser, skapar ekonomiska kriser och naturen skonar inte människor från katastrofer. Så var det för hundra år sedan och så är det för så många än idag. Bokens huvudpersoner gör så gott de kan men det finns sånt som inte kan förklaras. Sorger som inte kan delas, en sanning som inte får avslöjas. Avstånden är för stora, i tid och i rum. Var och en får leva med sina sår  … men det kommer dagar då såren får lindring och det finns lyckliga stunder.

Berättelsen har rötter i hennes egen släkts historia och Ingela Johansson Ohrstedt kommer att berätta lite om den research och skrivprocess som ligger bakom boken.


Fri entré, inga biljetter. Varmt välkommen!

Foto: Lena Malmsten-Bäverstam Ordblick

Läs mer på kultur.upplands-bro.se