MINIUTSTÄLLNING: RAZA. OM ATT SORTERA MÄNNISKOR

Fri Entré

Lör 21 Jan - Sön 29 Jan

Brohuset/ Biblioteket

I samband med den internationella minnesdagen för förintelsens offer visar vi miniutställningen Raza. Om att sortera människor från Forum för levande historia i Kulturhuset i Kungsängens fönster mot torget

Den 27 januari är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer - samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945.

Stanna till och läs och titta när du har vägarna förbi eller ta en extra sväng på promenaden och kom förbi och läs. Blir du intresserad av att veta mer om andra världskriget, förintelsen eller motstånd ring biblioteket eller titta in så hjälper vi dig att hitta böcker. Du kan också själv söka efter böcker i vår katalog och reservera de böcker som du vill låna, så plockar vi fram böckerna och skickar ett mejl när de finns att hämta på biblioteket.

Länk till bibliotekets katalog och böcker om antisemitism.

Länk till Levande historias sida

I anslutning till Förintelsens minnesdag bjuder också Stockholms stadsbibliotek på ett samtal om nazisternas biblioteksplundringar under andra världskriget. Du kan se och lyssna på samtalet på Biblioteket Play - stadsbiblioteks nya strömningstjänst.

Samtalet sänds live 26 januari kl 18.00-19.00
Missa inte! Direkt länk till samtalet.

Välkommen!

Läs mer på kultur.upplands-bro.se