Välkommen
till Kultur Upplands-Bro
Kultur
 

Kommunen i bilder

Vi lever i bildernas tid. Vi fotograferar allt i vår väg: djur, människor, mat, roliga vinklar, väderfenomen – allt. Men hur klarade man sig förr?

Dalkarlar bygger dalkarlsbacken

Jo, man hade fotograf! En fotograf med kamera på stativ, glasplåtar och en svart duk nerfälld över både fotograf och kamera. Slutartiden, ”klicket”, var lång och därför måste djur och människor hålla sig blickstilla.

Bilderna i kommunens bildarkiv är ofta donerade av privatpersoner, eller tagna i tjänsten av tidningsfotografer när kommunen skulle dokumenteras och kan föreställa upphöjda personer eller skolelever på utflykt. En stor blandning varav många bilder är helt omärkta. Det innebär att ett stort detektivarbete återstår; att lokalisera och namnge personer och platser på bilderna.

Och där kommer DU in i bilden! Vi behöver din hjälp att se vilka personer eller platser som finns på bilderna. Med sökord, ämnesord, årtal eller bara genom att sitta och bläddra bland bilderna kanske du känner igen en person eller en plats på en bild och då kan du skriva en kommentar och skicka till oss!

Kontakta Sara Hagström Yamamoto på:
kulturmiljo@upplands-bro.se

 

 

Kliv in i bildarkivet

Till arkivetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Följ oss

 
Biljettskrivare

Biljett­­information

Flera av våra evenemang har fri entré, vissa behöver du anmäla dig till medan andra har drop-in. Till våra gästspel och filmvisningar behöver du köpa biljett.

Mer biljettinformation


Foto på Kulturhuset

Öppettider och
Hitta hit

Hitta till Kulturhuset i Kungsängen och Brohuset i Bro Centrum och läs om tillgängligheten.

Våra öppettider och information

kultur på höstlovet

Serietecknarworkshop, cirkusskola, öppen konstverkstad eller en hel Harry Potterdag?

Här på höstlovet