Välkommen
till Kultur Upplands-Bro
Kultur
 

Konstkuben

Brohusets egen konstscen, där allt kan hända. Elevprojekt, integrationsprojekt eller kanske återvinning?

Konstkuben ligger i Brohuset i Bro centrum. Hitta hit!

Utställningar hittar du i Kulturkalendern.

Gästutställning: Samtidskonst i Bro presenterar

Alexander Mood

 

Hågkomster

Invigning fredag 2 mars kl. 14-17

Samtidskonst i Bro presenterar Alexander Mood, konstnär från Stockholm. Hans farfar föddes i Tärnsunds torp utanför Upplands Bro på det som i dag är militär mark. Släkten bodde i området i sju generationer fram till 30-talet. I Alexanders pappa, konstnären Lars Karngårds närmast mytologiska förhållningssätt till världen och verkligheten fanns hans band till Upplands-Bro. Han åkte ofta till ett gammalt eltorn här som han byggt om.

Alexander skriver: Han lämnade mig med en ateljé full av målningar, en samling kuriosa och ett kungarike – komplett med nerskrivna grundlagar och kartor som ringar in en konkret, fysisk plats på Gotland: Roma. Jag visste redan när han levde att denna alternativa värld var en stor del av hans liv, men inte hur stor. Jag har genom att gå igenom hans samlingar och genom ett sorterande av minnen börjat förhålla mig till min pappa på ett sätt jag aldrig gjorde när han levde. Mina minnen av honom möter hans (parallella) verklighet.

I sin konst är Alexander Mood i huvudsak intresserad av politik och historia och av hur historien verkar i nuet. Han utgår ofta från en antropologisk diskurs och arbetsmetod och har i huvudsak arbetat med video, foto, text och ljud.

Alexander är intresserad av den del av historien vi inte vill kännas vid och den del av oss själva vi inte vill förstå. Han sammanför dessa kollektiva minnesluckor med personliga minnen. Endast genom hopklistrade fragment kan historiens komplexitet bli synlig och nya sammanhang framträda.

Konstföreningen Local A. med stöd från Sveriges Konstföreningar och Kulturens

Utställningsperiod 2-18/3 2018

 


 

Följ oss

 
Biljettskrivare

Biljett­­information

Flera av våra evenemang har fri entré, vissa behöver du anmäla dig till medan andra har drop-in. Till våra gästspel och filmvisningar behöver du köpa biljett.

Mer biljettinformation


Foto på Kulturhuset

Öppettider och
Hitta hit

Hitta till Kulturhuset i Kungsängen och Brohuset i Bro Centrum och läs om tillgängligheten.

Våra öppettider och information

Novelltävling

Delta i vårens stora novelltävling!

Upplands-Bro bibliotek utlyser en novelltävling för dig som är
mellan 9 och 19 år.

Läs mer om tävlingen