Välkommen
till Kultur Upplands-Bro
Kultur
 

Läsa på annat sätt

Här kan du läsa om vilken service vi erbjuder dig som inte kan ta dig till biblioteket eller om du på grund av något funktionshinder inte kan läsa tryckt text. På Myndigheten för tillgängliga medier, MTM:s hemsida, kan du få mer information om olika tillgängliga medier och vilka rättigheter du har som funktionshindrad.

Boken kommer

Om du inte kan ta dig till biblioteket på grund av något funktionshinder, långvarig sjukdom eller ålderdom, så kan biblioteket komma hem till dig. Servicen kallas "Boken kommer" och innebär att biblioteket levererar dina beställda böcker hem till dig. Kontakta biblioteket om du vill veta mer.

Talböcker

Om du på grund av en läsnedsättning inte kan läsa en tryckt bok, har du rätt att låna talböcker. Biblioteket lånar ut talböcker och Daisyspelare.

LEGIMUS

Du som har en läsnedsättning kan registrera dig som låntagare med tillgång till Legimus hela talboksbibliotek. Som låntagare kan du ladda ner talböcker direkt från hemsidan Legimus.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller via appen Legimus. Boka en tid hos bibliotekspersonalen så registrerar vi dig som låntagare i Legimus.

Lättlästa böcker och tidningar

För dig som behöver böcker och tidningar på lätt svenska. De finns på en särskild hylla i biblioteket.

Böcker med stor stil

För dig som behöver böcker med extra stor stil. Storstilsböcker finns på en särskild hylla i biblioteket.

Äppelhyllan på barnavdelningen

 

Äppelhyllan kallas en särskild hylla på barnavdelningen där du hittar böcker som kan läsas med ögonen, öronen eller med fingrarna. Det är talböcker, punktskriftsböcker, taktila böcker och böcker på teckenspråk. Fråga oss som jobbar på barnavdelningen så hjälper vi dig att hitta!

 
 

Nyinkommet/­­lästips

Behöver du lästips? Här har vi samlat ett urval av nyinköpt litteratur för barn, ungdomar och vuxna.

Länk till nyinkommet/lästips

Tidningar och tidskrifter

Nyfiken på vilka dagstidningar och tidskrifter som finns på biblioteket?
Här finns hela listan!

Tidningar och tidskrifter

TV-spel på bibblan

Gillar du att spela? Nu finns det TV-spel att låna hem och möjlighet att spela tillsammans på bibblan.

Läs mer om TV-spel