Välkommen
till Kultur Upplands-Bro
Kultur
 

Låneregler

Lånekort

Att skaffa lånekort är gratis. Alla som fyllt 6 år eller går i förskoleklass kan få ett lånekort. För barn under 16 år ska målsman fylla i ett förbindelsekort som hämtas på biblioteket. För att skaffa ett lånekort behöver du visa legitimation. Glöm inte att anmäla till biblioteket om kortet kommit bort eller om du bytt adress eller e-post. Du är ansvarig för alla medier som lånas på ditt lånekort. Om du förlorar ditt kort kan du få ett nytt.

Förseningsavgifter

Det är gratis att låna, men biblioteket tar ut en avgift för böcker, filmer och TV-spel som lämnas tillbaka för sent.
Försenade böcker kostar 5 kr per bok och påbörjad vecka. Filmer och TV-spel kostar 5 kr per dag för varje film och spel.

Pinkod

Till ditt lånekort får du en personligt kopplad pinkod. Med hjälp av den kan du bland annat låna om dina böcker på bibliotekets katalogs webplats och låna e-böcker på bibliotekets e-bokssida. Pinkod får du på biblioteket.

Lånetid och omlån

Lånetiden är normalt 4 veckor. För vissa efterfrågade böcker samt för film, TV-spel och tidskrifter är lånetiden kortare. När du lånar får du ett kvitto med återlämningsdatum. Du kan låna om böcker som inte är beställda av någon annan låntagare. Du får låna om dina böcker max två gånger. Omlån kan göras på biblioteket, per telefon under bibliotekets öppettider samt på bibliotekets katalogs webplats.

Film och TV-spel

Du måste ha fyllt 16 år för att låna film och TV-spel.

Internet

För att alla ska trivas hos oss är det inte tillåtet på bibliotekets datorer att uppsöka pornografiska, rasistiska eller andra stötande webplatser. Du får inte begå brott eller på annat sätt bryta mot svensk lag på våra datorer. Den som bryter mot bibliotekets regler kan bli avstängd. Personalen bestämmer över användandet av datorerna.

Fjärrlån

​Du kan få hjälp av en bibliotekarie att beställa böcker från andra bibliotek. Biblioteket tar ut en avgift på 25 kr per bok. Du får ha högst 10 fjärrlån under behandling.

Reservationer

Böcker, filmer och TV-spel som är utlånade kan reserveras. Du kan göra reservationer på biblioteket eller på bibliotekets katalogs webplats med hjälp av ditt lånekort och pinkod. Det kostar inget att göra en reservation. Du får ett meddelande via brev eller e-post när reservationen finns att hämta.
Du kan reservera ett fjärrlån (en bok som är inlånad från ett annat bibliotek) mot en avgift. Barn under 16 år får inte reservera fjärrlån.

Ersättning

Böcker och annat material som förkommit eller skadats ersätts av låntagaren eller av målsman till barn under 16 år. Biblioteket ansvarar inte för eventuella skador orsakade av utlånat material på låntagarens uppspelningsutrustning.

Sekretess

Uppgifter om enskild persons lån, reservation eller annan beställning lämnas inte ut enligt kap. 9, § 22 Sekretesslagen (SFS 1980:1009). Uppgifter om dina lån raderas vid återlämning och när eventuella avgifter betalats. För talbokslåntagare gäller, enligt överenskommelse, särskilda regler.


 
 
Biljettskrivare

Biljett­­information

Flera av våra evenemang har fri entré, vissa behöver du anmäla dig till medan andra har drop-in. Till våra gästspel och filmvisningar behöver du köpa biljett.

Mer biljettinformation


Foto på Kulturhuset

Öppettider och
Hitta hit

Hitta till Kulturhuset i Kungsängen och Brohuset i Bro Centrum och läs om tillgängligheten.

Våra öppettider och information

Novelltävling

Delta i vårens stora novelltävling!

Upplands-Bro bibliotek utlyser en novelltävling för dig som är
mellan 9 och 19 år.

Läs mer om tävlingen