Välkommen
till Kultur Upplands-Bro
Kultur
 

Kulturmiljö

I Upplands-Bro kan du möta kulturmiljöerna och upptäcka den gamla bebyggelsen.

Kanske har kommunen varit bebodd sedan stenåldern men alldeles säkert för 3000 år sedan, på bronsåldern.

Människorna som levde här har lämnat spår runtom oss i naturen. Idag är platser som Rösaring, S:t Eriks borgruinlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och flera stora bronsåldershögar särskilt intressanta besöksmål.

Eftersom det finns ett stort antal fornlämningsområden, runstenar och andra spår från våra föregångare så intresserar sig flera hembygdsföreningar och föreningar specifikt för detta. I länkarna nedan kan du läsa mer om deras jobb.

UKF - Upplands-Bro Kulturhistoriska Forskningsinstitutlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Historieintresserad amatörforskargrupp med återblickar från Håtuna och Håbo-Tibblelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Föreningarna i kommunen bidrar också till att hålla kulturmiljön levande. Några exempel är: Kungsängens Folkdansgillelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Upplands-Bro Fotoklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Trädgårdsföreningen Kungsängsliljanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Kulturbojen Upplands-Brolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och förstås de olika hembygdsföreningarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som har aktiv verksamhet med utflykter, brasaftnar och intressanta föredrag.

  

Kontakt, Sara Hagström Yamamoto:
kulturmiljo@upplands-bro.se

 

 
 

Kommande events

Biljettskrivare

Biljett­­information

Flera av våra evenemang har fri entré, vissa behöver du anmäla dig till medan andra har drop-in. Till våra gästspel och filmvisningar behöver du köpa biljett.

Mer biljettinformation


Foto på Kulturhuset

Öppettider och
Hitta hit

Hitta till Kulturhuset i Kungsängen och Brohuset i Bro Centrum och läs om tillgängligheten.

Våra öppettider och information

kultur på höstlovet

Serietecknarworkshop, cirkusskola, öppen konstverkstad eller en hel Harry Potterdag?

Här på höstlovet