Välkommen
till Kultur Upplands-Bro
Kultur
 

Lars Eriksson

Kulturhuset/ Konsthallen

- För mig är konst en lyckad kombination av form och färg. Bilden behöver absolut inte vara föreställande. Ofta söker jag skapa tredimensionella bilder med tekniska mönster.

Välkommen att upptäcka årets Upplands-Brokonstnär i Konsthallen!

Lars Eriksson vann publikens hjärta under Vårsalongen 2018 med sitt verk Kubistisk vallmo. Lars arbetar med oljefärg i geometriska former och färgkompositioner som lockar betraktaren att se mer. Upptäck årets Upplands-Brokonstnär!

Vernissage lördag 22/9 kl.13-15.
Kl. 13 invigs utställningen i Konsthallen.
Kl. 14 visning med konstnären själv!
Alla varmt välkomna!

Konstnären berättar:
Vad är konst? För mig är konst en lyckad kombination av form och färg...bilden behöver absolut inte vara föreställande. Jag vill kunna se att tavlan inte bara "blivit till" utan skapats med möda, planering och eftertanke. Jag vill bli lite imponerad av målningen...förstå att den krävt sin kvinna/man.

I mitt skapande försöker jag leva upp till detta, t.ex finna former som ingen gjort före mig samt finna kombinationer av färger som lyfter varandra. Jodå, färger kan faktiskt döda varandra också.

Ofta söker jag skapa tredimensionella tavlor med tekniska mönster...alltid utan datorhjälp...det anser jag vara en hederssak. Genuint hantverk gäller.

Stilen kallas OP-art (opticalart). Men som kontrast till detta målar jag också små (10x10 cm) tavlor, oftast med föreställande motiv.

Jag målar enbart i olja och det händer att humorn smyger sig in i tavlan och titeln.

Mitt skapande är ett måste...något som måste ut. Jag brukar säga att målandet räddat mig från många meningslösa TV-timmar.

Till skapandet hör också att visa upp sina alster och få respons i någon form. Under de senaste tio åren har jag anordnat eller deltagit i ett sjuttiotal utställningar varav ett drygt tiotal ute i Europa.

Till denna långa serie utställningar adderas nu min separatutställning i Konsthallen i Kulturhuset. Tänk att få hela konsthallen för sig själv!

Jag hoppas utställningen kan bli en lite annorlunda konstupplevelse.

Den 18 april i år korades Lars-Eriksson till Årets Upplands-Brokonsnärlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Visningar & konstverkstäder!

3/10 Lunchvisning & kvällsvisning av utställningen med Lars själv.

29/9 & 13/10 Konstverkstad för barn kopplad till utställningen

Länk till Lars Erikssons egen sida: Lars Erikssonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Ett foto av en äldre man utomhus

Årets Upplands-Brokonstnär Lars Eriksson


 

 


 

 

 

En man med ett vinnardiplom och blommor framför en tavla föreställande en kubistisk målad vallmo

Lars Eriksson då han korades som Årets Upplands-Brokonstnär 2018 på Vårsalongen. Här med sin målning Kubistisk vallmo som röstades fram av besökarna.

 

 --------------- --------------- --------------- --------------- ---------------

2017 röstades Pu Wallin & Tina Näreforslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster fram till Årets Upplands-Brokonstnärer 2017. Deras utställning i Konsthallen var mycket uppskattad och fick stor uppmärksamhet.

Kulturhuset/ Konsthallen
Furuhällsplan 1, 196 40 Kungsängen
Arrangör: Konsthallen och föreningen Konstformer
 
Fri entré
 

Du kanske också gillar