Välkommen
till Kultur Upplands-Bro
Kultur
 

Konsert:

Emilia Amper

Kulturhuset/Stora scenen

Internationellt hyllad folkmusiker med världsmästartitel på nyckelharpa gästar Kulturhuset tillsammans med

Emilia Amper är en av Sveriges absolut mest framgångsrika folkmusiker, med både svensk Grammis- och amerikansk Grammy-nominering, norska motsvarigheten Spellemannsprisen, det nordiska kompositörspriset NPU-priset, Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan, världsmästartitel i nyckelharpa och Zornmärket i silver (riksspelman) i bagaget.

Emilia Amper Band presenterar Emilia som solist, bandledare och kompositör i hennes musik för nyckelharpa, vokal, stråkensemble (allt från trio upp till full symfoniorkester) och slagverk. Hon spelar också med olika nordiska folk- och världsmusikgrupper som ODE, The Forbidden Orchestra och Frode Haltlis Grenseskogen.

"Med djup kunskap om och kärlek till traditioner utforskar Emilia nyckelharpans möjligheter i musik som rör sig fritt över genregränserna. Hennes utstrålning, virtuositet och energi berör publik i både små och stora konsertsalar världen över."

Hon har varit solist med klassiska orkestrar som Västerås Sinfonietta, TrondheimSolistene, Camerata Nordica och Trondheim Symfoniorkester, med schweiziska Flamencos en route och Ballett am Rhein i Düsseldorf, spelat med kurdiska, indiska, västafrikanska, persiska och arabiska musiker, som studiomusiker och med pop/rock och jazzmusiker. Hon är också en populär lärare i Sverige och utomlands, ger workshops i nyckelharpa och svensk folkmusik och undervisar på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

2015 tog Emilia tittarna med storm under SVTs nationaldagsfirande från Skansen där hon uppträdde med Arméns Musikkår, husbandet och Lilla Akademin. I Luciamorgon på SVT samma år var hon och Rickard Söderberg årets solister, och skapade den mest populära luciasändningen någonsin med över 1,5 miljoner tittare och en överväldigande positiv kritik.

I oktober 2016 släpptes Emilias andra soloalbum Lux, en uppföljare till succédebuten Trollfågeln. På Lux blommar Emilia ut som kompositör, ensembleledare och solist och vi får möta influenser från hela världen i musik för nyckelharpa, vokal, stråkensemble och slagverk.

Sagt om Emilia och Lux:

Det är lysande välgjort - Po Tidholm, Dagens Nyheter

Garanterat en av årets bästa folkmusikskivor - Kalle Tiderman, Lira

I have never experienced anyone, anytime, who could so transfix an audience - Robert von Bahr, grundare och ägare av BIS Records

It was everything I want in a gig. If only more orchestral performances were like that! I enjoyed it more than any I've ever been to - Andrew Cronshaw, fRoots

Café Chrislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är öppet innan konserten kl. 17.15-19.00, för t.ex. en after work med lättare mat och dryck. Det går också bra att förbeställa lättare mat och dryck från Café Chris till pausen på: info@cafechris.se

 

Det går att köpa biljetter i Café Chris på Kulturhusets entréplan under caféets öppettider. För öppettider och förbeställning av mat och dryck: www.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönstercafechris.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kulturhuset/ Stora Scenen
Furuhällsplan 1, 196 40 Kungsängen
Arrangör: Kulturhuset
 
150 sek
Reducerat pris 100 sek
 

Du kanske också gillar