Välkommen
till Kultur Upplands-Bro
Kultur
 

In general av Malin ElgÁn

Kulturhuset/ Stora Scenen

Ny dansföreställning av Malin Elgán gästar Kulturhuset! Fri entré & varmt välkommen!

IN GENERAL
En ny dansföreställning av Malin Elgán. Med dansarna Anton Borgström och Polina Akhmetzyanova har Elgán skapat ett verk som opererar i och genom en cirkulation av medierade och populärkulturella bilder.

Det är en föreställning utan riktning om det vi kan tänkas föreställa oss.

Öppen för alla, inga biljetter, först till kvarn & varmt välkommen!

Koreografi: Malin Elgán
Medverkande dansare: Anton Borgström och Polina Akhmetzyanova
Koreografiassistent: Rebecca Chentinell
Musikurval: Jari Haapalainen
Kostym: Lisa Pyk Wirström

Föreställningen är 75 min.

Med stöd från Kulturrådet och Stockholm stad. Tack till c.off

 

Biografi / Malin Elgán 

Malin Elgáns konstnärliga arbete innehåller såväl en specifik som brokig och tillika expanderad koreografisk praktik. Hennes verk består av olika media, ämnen, rörelser och former; såsom radioprogrammet Prata lite, så kollar vi (2012), träföremål och orkestrars rörelser i Trästycket (2011), eller naturdokumentärer och folkdanser i Storyboard (2009) och Formen sa: gör (2007). Elgán låter inte dansen begränsa sig till vissa rörelser och platser utan tar den istället ur sina gängse sammanhang för att möjliggöra nya betydelser.

Elgán är bosatt i Stockholm och verksam i Sverige och internationellt. 2013 belönades hennes koreografiska arbete med Birgit Cullberg-stipendiet. Elgán har även varit gästredaktör för konsttidskriften Paletten som den gången fick namnet Baletten. Hennes yrkesbana startade när hon arbetade som assistent åt allkonstnären Jan Fabre i Belgien 2002.

Nu senast var hon aktuell med föreställningen Definitions and facts under utställningen Efter Babel på Moderna Museet i Stockholm 2015. Definitions and facts har sedan dess spelat i olika sammanhang såsom konstmässan Poppositions i Bryssel 2016 och 2017 turnerade verket internationellt till Kunstnernes Hus i Oslo, Ausland i Berlin, Station i Belgrad och Museum of Contemporary Art i Zagreb.


En dansare mitt på ett golv i ett rum fyllt med texter och bilder

Foto av Åsa Lundén

Kulturhuset/ Stora Scenen
Furuhällsplan 1, 196 40 Kungsängen
Arrangör: Kulturhuset
 
Fri entré
 

Du kanske också gillar